droguri
9 indivizi care plasau droguri în rândul tinerilor buzoieni au fost reținuți pentru 24 de ore de procurori, reținerile având loc după perchezițiile desfășurate joi în municipiu în vederea destructurării a 2 grupări de trafic de stupefiante.
După descinderi au fost ridicați din casele lor 12 indivizi bănuiți de trafic de droguri, dar în final doar 9 au fost reținuți, ei urmând a fi prezentați vineri instanței cu propunerea de arestare preventivă.
Ceilalți trei vor fi cercetați în libertate.
Indivizii se fac vinovați de plasarea de droguri în rândul tinerilor din Buzău. Traficanții comandau etnobotanicele pe Internet de pe un site din Anglia în timp ce canabisul şi rezina de canabis proveneau de la dealeri din Buzău, Brăila şi Bacău.
Ulterior, divizau marfa în pliculețe și vindeau drogurile pe unde puteau: fie prin cluburi, fie prin cartiere în timp ce unii consumatori cumpărau stupefiantele după ce-i apelau pe indivizi la telefon.
Îngrijorător este că drogurile ajungeau inclusiv în mâinile unor minori, după cum susțin anchetatorii. Unii dintre ei, în urma consumului de stupefiante, au ajuns la spital ori chiar au nevoie de îngrijiri de specialitate de durată.

Iată comunicatul remis joi de DIICOT cu privire la cele două grupări de traficanți de droguri destructurate:
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au efectuat în data de 12.02.2015, un număr de 13 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Buzău, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupări infracţionale specializate în trafic de substanţe cu caracter psihoactiv.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că pe raza jud. Buzău s-au constituit două grupări infracţionale, formate din 14 persoane, care începând cu luna septembrie 2014 şi până în prezent, au achiziţionat de pe raza municipiilor Buzău, Brăila şi Bacău substanţe cu caracter psihoactiv pe care le-au comercializat mai multor persoane, preponderent tineri cu vârste cuprinse între 16 si 24 ani.

O parte din substanţele cu efect psihoactiv erau procurate de către suspecţi prin comenzi de pe site-ul “chemicalwire”, fiind expediate acestora prin intermediul unor firme de curierat.

Astfel, există suspiciunea că, în perioada menţionată, membrii celor două grupări au procurat şi comercializat cantiatea de aproximativ 660 grame de substanţe etnobotanice precum si cannabis, rezină de cannabis şi substante ce au in componenta pentedrona – component calificat de lege ca drog de mare risc., obţinând importante sume de bani.

În urma consumului substanţelor comercializate de către membrii grupărilor o mare parte din consumatori au necesitat internarea în cadrul Serviciilor de Urgentă ale Spitalului Judeţean Buzău si ale Spitalului de Neuropsihiatrie Sapoca, unii dintre ei prezentând simptome neuropsihice severe si chiar stări comatoase.

La sediul D.I.I.C.O.T – B.T Buzău vor fi audiate mai multe persoane urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul IPJ Buzău – S.A.S. si Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.