S-au dus vremurile când rezultatele, marea lor majoritate, mai exact, erau “drepte”! Mai venea câte-o chestie inversă a Barcelonei, a lui Real sau Juventus, a lui Bayern ori Man United, dar ceea ce se întâmplă acum în lumea pariurilor sportive a depășit orice imaginație! Se pariază pe cornere și cartonașe, pe faptul că va fi penalty în meci sau vreo eliminare, pe numărul schimbărilor ori pe cel al minutelor de prelungiri, se pariază orice amănunt… Auturi, faulturi, ofsaiduri, mai oameni buni, ceea ce jucăm noi într-o zi reprezintă picătură într-un ocean vizavi de ceea ce se pariază în toată lumea! Iar casele de pariuri sponsorizează deja atât competițiile pe care le are în oferta, cât și unele cluburi participante. De ce trebuie să credem că se trag sfori din toate direcțiile? Pentru că altfel nu se poate, afacerea ar fi falimentară, taxele și impozitele ar fi infime, crimă organizată din China, Rusia, ex-Iugoslavia ori Sud-America vor trage sfori în alte domenii pe care nici măcar nu suntem capabili să le procesăm la nivelul micuț la care ne ducem existențele zilnice. Cei ce citiți aceste rânduri aveți de-a face week-end de week-end cu “bombele”, când pariați “peste 1,5” se termină 0-0, când puneți 1X iese 2, când va gândiți că va fi un meci aspru, pe cartonașe, abia numărați 4-5 faulturi într-o repriză…

Haideți să vedem cum am stat cu predicțiile în ultimul nostru episod. Rămăsesem dator cu meciurile de joi seară și încep cu ESPANOL – BETIS, pe care l-am citit aproape perfect: gol în ambele reprize și oaspeții 1-3 goluri, ratând însă una dintre variantele de rezervă, cea în care credeam în “X în oricare repriză”. Și la CHELSEA – TOTTENHAM am intuit bine pronosticul de baza (1-3 goluri în meci), dar am ratat “back-up-ul” (gazdele 0-1 gol). Vineri seară, la BRISTOL – BOLTON, am văzut victoria gazdelor (oaspeții sunt la un pas să intre în faliment și, implicit, retrogradarea în liga a 5-a), dar nu știam cum s-o apuc, mă gândeam că vor bate cu 1, 2, maxim 3-0 și cam atât, propunându-vă o variantă de genul “ nu va fi GG sau vor fi 0-2 goluri în meci”. S-a terminat 2-1 pentru prima echipa și au fost fericiți doar cei ce au jucat simplu, pe 1, ori pe același prognostic la pauză ori PSFX. Tot în FA cup, dar sâmbătă, am lovit “bulls’eye” cu ceea ce am gândit pentru  MAN CITY – BURNLEY! Era simplu să pariem 1 solist, dar cota era mizerabilă, sub 1,10, așa că am preferat pe “1-2 goluri în prima”, iar pentru siguranță am propus 1-3 goluri în aceeași perioada de timp. Din Italia am propus două meciuri gemene, dar rezultatele au fost doar pe jumătate intuite corect. Pronosticurile mele erau identice, GG, GG3+ sau “gazdele 1-3”, dar, dacă la ATALANTA – ROMA (scor 3-3) totul a mers șnur, la SAMPDORIA – UDINESE (scor 4-0) nu s-a potrivit nimic, din păcate…

Mijlocul acestei săptămâni vine cu o oferta bogată în competiții fotbalistice, am ales și eu câteva dintre meciurile pe care cred că le-am “citit”, dar merită urmărite cu atenție două repetiții ale unor jocuri disputate deja sâmbătă seară. Mă refer la Strasbourg – Bordeaux (1-0 pentru gazde în minutele de prelungiri) și Milan – Napoli (0-0), ambele în campionatele interne, iar “rejucările” vor fi în Cupele naționale. Cu ce avem de-a face? Hai să vedem!

  1. MAN UNITED – BURNLEY ne oferă cel mai sigur “1 solist” al zilei (1,27), dar eu cred că am putea fi chiar și mai curajoși și să încercăm chiar și un “handicap 1” la o cota de 1,77. După 8 victorii consecutive la debutul sau pe banca “diavolilor roșii”, record absolut în istoria Premier League, norvegianul Solskjaer țintește clar spre o clasare în primele patru la finalul sezonului, dar cred că deja se gândește și la super-duelul din Champions League de luna viitoare contra lui PSG. Pe cine să odihnească dacă toți sunt în formă? Abia au demolat Arsenal pe teren advers cu 3-1…
  2. QATAR – EM. ARABE UNITE, în semifinala surpriză a Cupei Asiei, după ce le-au eliminat în sferturi pe superforțele Coreea de Sud și Australia, practică un fotbal căruia doar lui Iordănescu cel bătrân ori lui Pițurcă le-ar face plăcere. Adică mingea plimbată de-a latul, trageri de timp în momentul marcării unui gol și multe, multe proteste la adresa arbitrilor. Prevăd un “X în oricare dintre reprize” la 1,49 sau, că să evităm un 0-1 la pauză și 1-1 la final, putem juca și PSF X cu cota 1,55.
  3. NANTES – ST. ETIENNE și STRASBOURG – BORDEAUX, este dublă din Ligue 1 și Cupa Ligii pentru care aveam două tipuri clasice de pariere pentru acest campionat: “X în oricare repriză” (1,54 și 1,58) sau “0-1 gol în prima” (1,33 și 1,30). Că să avem și ceva mai “safe”, deși nu prea poți bagă mâna în foc pentru ceva “safe” în fotbalul de azi, propun o a treia varianta de joc valabilă în ambele meciuri discutate aici:”0-2 goluri în prima și 0-2 goluri în a două” cu cota de 1,19.
  4. BOLTON – READING, meci din cea de-a două divizie engleză, nu foarte atractiv pentru pariori, dar căruia eu i-am găsit o întrebuințare, care sper să fie și profitabilă. Gazdele se pregătesc să declare falimentul financiar, se află pe penultimul loc în clasament, astfel că măcar un gol al oaspeților cred că va fi un fel de aperitiv al primei reprize. Propun un simplu ”2+” la 1,34 sau un “2-5 goluri în meci” la 1,39. Și pentru că sunt atât de sigur că oaspeții vor marca putem ajunge și la concluzia că “oaspeții 1-3 goluri”(1,37) merită luată în discuție fără probleme.
  5. BENFICA – BOAVISTA, un derby și nu prea în campionatul Portugaliei, reluat după ce au făcut loc turneului final al Cupei Ligii (câștigată de SPORTING care a învins la penalty-uri atât pe Braga, cât și pe Porto), dar vremurile când oaspeții de azi chiar contau în aceste meciuri au apus de vreo 20 de ani, iar Daniel Timofte era unul dintre eroii “panterelor negre”. Nu zic că “vulturii” nu vor câștigă 100% pe teren propriu, dar cota e enervant de mică. Mai bine voi juca “1X și 0-4 goluri” la cota 1,28 sau “gazdele 1-3 goluri în meci” la 1,42.

Atenție prieteni la sumele pariate, nu exagerați în a va crede “guru ghicitoru’ lui peste prăjit”, pentru că lucrurile o iau rapid razna atunci când nu va veți gestiona bănuții așa cum trebuie! Pe ei pe mama lor!

 

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.