Aleși județeni au aprobat, luni, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Buzău, aprobarea promovării proiectului „Extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău” în vederea finanțării prin Programul Operațional Regional 2014-2020.Practic după aprobarea proiectului de către aleșii județeni în următoarele săptămâni urmează să fie semnat contractual de finanțare din fonduri europene la care Consiliul Județean va veni cu o finanțare proprie pentru reabilitarea și extinderii celei mai solicitate secții a Spitalului Județean Buzău.

„ În două săptămâni se va semna probabil finanțarea pentru extindere și reabilitare UPU. Vom primi 1, 5 milioane de euro fonduri europene dar oi vom aloca și din surse propria pentru a face o lucrare așa cum trebuie”, a declarat președintele Petre Emanoil Neagu.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului județean Buzău a fost înființată în anul 2007 și are o suprafață de 604 metri pătrați. Extinderea presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol și parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură și care va extinde suprafața totală a Unității de Primiri Urgențe la peste 1000 de metri pătrați la parter și aproape 1000 de metri pătrați la subsol unde va fi amenajată și o parcare de 800 de metri pătrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.