Am reușit (a câta oară?) să stric un bilet excepțional pentru că sunt calic/mort de foame și joc un meci în plus! De data asta am ales “0-1 scor oricând în meci” la CHIAJNA – FCSB și-am aruncat la gunoi, cu ochii închiși 1500 lei (vedeți foto)! Inimaginabil să ajung să mă rog de niște fotbaliști mizerabili (de-a dreptul) să dea un gol! Doar unul. Și câți fraieri vor mai fi fost ca mine!!! Cred că doar luni seară am văzut pe net postate câteva sute de bilete în 2 solist sau cu goluri marcate de echipa ciobanului din Pipera! Și mai sunt nebuni care cred că echipa asta va rupe norii în cupele europene din iunie încolo… Vai lume, vai! Am început să comentez această partidă, prima din Liga I pe care-o greșesc în aceste trei etape ale primăverii și ale cărei predicții le-am greșit total și în ultimul articol postat aici. Am văzut clar o victorie a oaspeților, dublată de minim două goluri și, în cel mai rău caz, mă gândeam la un 1-1 amărât, dar să nu intre mingea în poartă și să-i văd pe penibilii ăia cum se chinuie să facă o preluare și zero driblinguri a fost realmente monstruos! Iar pentru pariori seara nu s-a terminat cu dezastrul de la Chiajna, nuuuu! A mai venit un 0-0 care a umplut de bani conturile caselor de pariuri, cel dintre NURNBERG și DORTMUND. Am văzut meciul și am fost îngrozit de forma slabă a liderului din Bundesliga, care a ajuns deja la trei egaluri consecutive în campionat plus acel umilitor 0-3 de la Londra contra lui Tottenham în Champions. Nu cred că vor trece mai mult de 2-3 săptămâni până când Bayern va prelua șefia clasamentului în Germania, e prea abruptă panta pe care se îndreaptă BVB! Eu mi-am început analizele în ultima postare cu jocul de la Chiajna, ratat total. Dar nici cele două meciuri de marți seară nu mi-au dat cumva speranțe într-o revenire miraculoasă. Un dublu 0-0 pe care habar n-am de unde să-l apuc și cum să-l comentez. Ca și mine, mulți, foarte mulți pariori au rămas cu gurile căscate în fața acestei minuni aducătoare de arginți pentru casele de pariuri. Cine și-ar fi închipuit vreodată că patru dintre cele mai prolifice și spectaculoase echipe prezente de-a lungul vremii în competiția supremă a cluburilor europene se vor anula reciproc, iar rezultatele vor fi atât de hidoase? Nu am ghicit nimic, dar absolut nimic din ceea ce credeam c-o să se întâmple la Liverpool și Lyon. Cu toate predicțiile am dat-o-n gard!

Pentru finalul săptămânii am găsit câteva jocuri interesante, nu caut să mă arunc cu capul înainte, nici să fac predicții în cote 2,3,8 șamd. Nu sunt guru și nici nu vă sfătuiesc să-mi urmați exemplul! Dacă jucați, citiți ceea ce scriu și gândiți singuri la ceea ce aveți de făcut în continuare cu banii voștri! Dar cred că o seară în oraș cu familia sau 100 de lei pe un bilet la Traviata pare mai rentabil de 1000 de ori decât să lăsați banii în contul vreunei case de pariuri!

1.MILAN – EMPOLI, cu echipa gazdă într-o mare revenire de formă, pe fondul căderilor verișorilor de la Inter și a lui Lazio, mai-mai că speră să intre în primele patru pentru locul de Champions de la toamnă. Of course, dacă și UEFA va fi de acord și nu va activa suspendarea pe un an pentru încălcarea fair-play-ului financiar! Sunt foarte categoric vizavi de deznodământul acestei partide, unul dintre argumente fiind perfecta integrare în echipa a polonezului Piatek, un golgeter pur sânge, dar și pe a aripii braziliene Paqueta, pe care au plătit vreo 20 de milioane. Merg pe “1 solist”- 1.37, mă gândesc că diavolii nu vor marca mai mult de trei goluri, deci “1-3 goluri ale gazdelor”- 1.31, dar și varianta “1X și 2-5 goluri” pare viabilă. Cota este 1.36 și evităm și o bombă de genul 1-1 sau 2-2.
2. STRASBOURG – LILLE pare să fie un film franțuzesc clasic, așa cum vedem minim 5-6 meciuri din Hexagon în fiecare săptămână, iar pariul meu de bază este “X în oricare dintre reprize”- 1.38, o cotă foarte mică, dar un rezultat foarte probabil să se realizeze chiar din prima parte. Trupa vizitatoare, aflată pe loc de Champions League la puncte bune distanță de locul trei al lui Lyon, pare capabilă să și înscrie în această partidă, deci pentru minim un gol din partea lor putem paria la o cotă de 1,38. Eu îmi iau și măsuri de siguranță în caz că pe vreuna dintre combatante o apucă nebuneala, așa că mă gândesc foarte serios și la o variantă pe goluri gen “0-1 în prima și 0-3 în a doua” la o cotă de 1,38.
3. RENNES – MARSEILLE cred că va fi un meci cu goluri, în ciuda faptului că, în acest sezon, oaspeții de pe Riviera nu mai joacă atât de deschis cum se întâmpla cu 6-8 luni în urmă. Despre gazde numai de bine din partea pariorilor care-i joacă aproape etapă de etapă în variante cu goluri multe și de ambele părți! Și voi plasa un mare GG pe 1.70, dar cred că la fel de probabil poate fi și o variantă ca “GG sau 3+” la 1.62, tocmai pentru a preveni ca vreuna dintre echipe să se predea necondiționat, iar aici o văd oarecum neclar pe Rennes, care joi seară va juca un retur infernal în UEFA contra celor de la Betis. Pentru că tot sunt pornit pe faptul că se vor marca goluri, foarte elegant mi se pare și pontul “1-3 goluri în prima repriză”- 1,46.
4. DORTMUND – LEVERKUSEN cred că va fi ori momentul de restart pentru galben-negrii sau cel de cădere definitivă și reîncoronarea lui Bayern ca regina a Bundesligii (va juca acasă cu Hertha și nu cred c-o va amnistia în vreun fel). Vreau să văd goluri, sper să văd goluri, mai ales că sunt un mare fan al fotbalului german și nu cred că se va mai repeta prea curând nenorocirea de 0-0 de la Nurnberg de luni seară. “1X și 2+” e pariul meu de bază(1,36), dar am și două variante de back-up: “1-3 goluri în prima”- 1,34 și “gol în ambele reprize”- 1,38.
5. FC COPENHAGA – VENDSYSSEL, adică Goliat contra David, liderul contra lanternei roșii, un meci al cărui deznodământ poate fi anticipat cu ușurință de orice puștan care s-a apucat săptămâna trecută să-și parieze banii de Cico și mozaic: “1 cu handicap 1,5, adică bat gazdele la minimum două goluri diferență”- 1,65. La aproximatix aceeași cotă(1,62) se poate încerca și varianta “3-6 goluri în meci”, dar ca să evităm cine știe ce blocaj/automultumire a gazdelor după 1,2-0 merită încercat și “1 și 2-5 goluri”, cota fiind 1,39. Iar titlul de campioană va merge, pentru a câtă oară ?, în vitrina lui FC, nici Mydtjyland, nici Brondby n-au cum să emită pretenții în fața alb-albaștrilor.

Am vrut să evit jocurile din Liga I din acest weekend, supărat fiind pentru pățania de luni seară. Nu jucasem CFR, la Dinamo am reușit să driblez așa-zisa surpriză, dar m-am blocat incredibil de rău la un meci de 2 lei de la periferia Bucureștiului. Sper doar din toată inima ca oltenii să ia punct(e) în meciul de duminică seara, răzbunarea (arma prostului? dar prostii care nu pot bate ultima clasată?) devenind atunci mai dulce. Nu am vrut să închei articolul meu fără să vă arăt un bilet realmente spectaculos, înverzit tocmai cu cele două meciuri de marți seară din Ch. League și încheiate 0-0. 100 de lei pariati la o agenție din Bacău și 22000 încasați. Dar câți bani să ai în buzunar să pui la alibi 4,5 astfel de variante probabile/posibile și să nu te doară burta că-i pierzi? Pentru că eu nu cred în ruptul capului că acest parior a jucat doar acest unic bilet, a renunțat pentru câteva zile la pizza și cafea în oraș gândindu-se că va da lovitura cu două scoruri exacte. Bănuiesc că au mai fost câteva variante jucate, gen 1-0/0-1, 2-0/0-2 și chiar 2-1/1-2, muuult mai credibile decât prostia de 0-0 fără sare și piper. Pe ei pe mama lor!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.