Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU, manifestare ce s-a reinventat tematic sub această denumire în urmă cu trei ani, se va desfășura în perioada 1 – 8 iunie 2019 și este organizat de Teatrul „George Ciprian” din Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău. Secțiunea oficială este dedicată spectacolelor care pun în scenă cele mai frumoase povești de dragoste din marea dramaturgie.

În rândul participanților acestei ediții se află atât instituții de spectacol din București (Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, ARCUB, Unteatru și Teatrul Evreiesc de stat), cât și din țară (Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești și Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași). Pentru cei mai mici spectatori, am pregătit o secțiune outdoor, care se va desfășura în fața Teatrului „George Ciprian” și va fi susținută de un vechi prieten, artistul-păpușar Valeriu Josan.

Festivalul are caracter competitiv, premiile fiind acordate de două jurii: un juriu format din specialiști în domeniul artelor spectacolului (actori, regizori, critici) și un juriu al publicului, ai cărui membri vor fi selectați prin tragere la sorți din rândul iubitorilor de teatru din orașul nostru. În acest context, am fi deosebit de onorați dacă ați accepta invitația noastră de a fi alături de noi la această ediție.

Timp de opt zile, publicul buzoian va avea ocazia să vizioneze câteva dintre cele mai bune producții realizate în teatre de repertoriu și companii independente dar și să participe la spectacole în aer liber și lansări de carte.

Eveniment cu o bogată tradiție, Festivalul de Teatru de la Buzău se înscrie în rândul manifestărilor culturale de interes local și național. Cele 15 ediții de până acum reprezintă dovada certă a faptului că publicul buzoian iubește teatrul și că teatrul continuă să fie un important liant în dezvoltarea creativă a comunității.

Prețul biletelor este de 35 de lei pentru fiecare spectacol iar elevii trebuie să plătească 20 de lei pentru fiecare spectacol.

Festival BUZĂU IUBEȘTE TEATRU 2019

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.