V-am tot zis, oameni buni, că zilele astea am avut probleme medicale, iar cu postările de la ziar a fost un pic mai dificil și din cauza logisticii, editorul e ieșit din țară și nu poate accesa serverul (protejat de un firewall al nu știu cărei agenții) decât la anumite interval orare. E o glumă, v-ați prins. Să nu mă trezesc mâine poimâine cu cereri de angajare la CIA, Mossad ori MI 6! Stați cuminți pe cururile voastre! Recapitulăm la început propunerile din ultimele două episoade, iar apoi începem săptămâna în forță, haideți!

RECAPITULARE PROPUNERI EPISOADELE  NR.  49 si 50

Craiova – Sabail 1X și 3+ V
Craiova – Sabail 2-5 goluri în meci V
Craiova – Sabail gol în ambele reprize V
Milsami – FCSB 2 solist V
Milsami – FCSB 12/X2 V
Milsami – FCSB gol în ambele reprize V
Mura – Maccabi Haifa X2 V
Mura – Maccabi Haifa X2/12 V
Mura – Maccabi Haifa DNB 2 V
Senegal – Algeria X în oricare dintre reprize V
Senegal – Algeria 1-3 goluri în meci V
Senegal – Algeria gazdele marchează 1-2 goluri în meci X
Genk – Mechelen 1 solist V
Genk – Mechelen 1X și primul gol marcat de gazde V
Genk – Mechelen gol în ambele reprize V
Sparta – Jablonec oaspeții marchează X
Sparta – Jablonec X în oricare dintre reprize V
Sparta – Jablonec peste 1,5 goluri în meci V
Arsenal – Fiorentina gol în ambele reprize V
Arsenal – Fiorentina X în oricare dintre reprize X
Arsenal – Fiorentina GG X
Dinamo – Craiova oaspeții marchează V
Dinamo – Craiova 2-5 goluri V
Dinamo – Craiova X2 si 0-4 V
Sepsi – FCSB X2/12 X
Sepsi – FCSB 1-3 goluri în meci X
Sepsi – FCSB peste 3,5 cornere în prima repriză V

 

O luăm de marți și ne oprim doar joi seara, după meciul băieților lui Gică Hagi, și-așa văd că n-avem altceva mai bun de făcut vara asta:

  1. PLZEN – OLYMPIAKOS e primul derby adevărat din acest sezon al Ligii, chiar dacă doar în turul II preliminar. Aceste două echipe s-ar fi putut întâlni oricând în grupele competiției supreme în ultimii 20 de ani, pentru că au și fost acolo de-o grămadă de ori, cehii chiar și toamna trecută. Nu s-au întâlnit niciodată într-un meci direct, iar asta face duelul și mai imprevizibil. Palmaresul ultimelor 5 meciuri ne indică faptul că ambele sunt pe pante ascendente, cehii au pierdut doar un amical (0-3 contra Legiei), în rest un egal și trei victorii (debut excelent în campionat, 2-1 în deplasare și 3-1 acasă), iar grecii încă nu au fost învinși în această vară, dar au 3 meciuri GG din 5 disputate. Nici din propunerile mele nu va lipsi acest semn: GG – 1.90, “X în oricare dintre reprize”- 1,47 și “gol în ambele reprize”- 1,91.
  2. PSV – BASEL și al doilea derby al zilei, cred că va veni și el cu goluri pentru cei vreo 30 de mii de oameni care vor umple “Philips Stadion” la primul meci oficial al sezonului pentru olandezi. Dacă m-aș lua după rezultatele din amicale și n-aș fi foarte atent, aș înclina balanța spre trupa vizitatoare, aceasta are 4 victorii în 5 meciuri, ușurele zic eu, doar cu echipe de ligi inferioare, și o înfrângere contra lui Stuttgart, deci tot o divizionară B (au debutat vineri în campionat, la Sion, cu un 4-1). Olandezii, în schimb, au jucat doar amicale tari și le-au pierdut pe toate 3, au bătut în schimb două “no name” (Aris și Venlo), așa că ar trebui să ștergem din memorie toate aceste indicii, să nu cumva să alunecăm aiurea pe o pantă greșită! Voi alege pronosticuri clasice pentru un asemenea joc: “1X și 2+”- 1.59, “gol în ambele reprize”- 1,84 sau “oaspeții marchează”- 1,61.
  3. BATE BORISOV – ROSEMBORG promite să fie un meci de mare luptă, ambele combatante sunt cunoscute pentru tenacitate și pentru faptul că ei cred mereu în șansa de a putea juca la nunțile echipelor de top-class. Bielorușii au mai făcut-o în ultimele sezoane, dar nordicii au avut acces mai greu până acolo. Au câștigat două campionate grele, pentru că ambele s-au pricopsit și cu adversari care nu mai sunt dispuși să cedeze lupta încă din etapele 10 – 12. Gazdele de azi au avut o dublă infernală în primul tur, contra campioanei Poloniei, dar au reușit să se califice abia după returul de la Piast unde au câștigat 2-1 în minutele finale. Probabil că după același scenariu se va juca și acest meci de tur II, iar eu o să am idei pliate pe echilibru și luptă: “0-1 gol în prima și 0-2 în a doua”- 1.48, “1-3 goluri în meci”- 1,35 sau “gazdele marchează 0-1 gol”- 1,67.
  4. CFR CLUJ – MACCABI TEL AVIV poate însemna întoarcerea definitivă a ardelenilor pe drumul rezultatelor pozitive, doar returul senzațional (prin numărul de ocazii irosite la poarta kazacilor) și victoria de la Academi(c)a neoficială a FCSB nu sunt suficiente. Trecerea de acest tur este esențială, chiar dacă pasul următor înseamnă un salt în groapa cu lei, trebuie să lupte cu dinții și cu unghiile pentru un rezultat bun acum, iar o victorie fără gol primit ar fi minunată. Israelienii nu sunt deloc fraieri sau să-i vedem ca pe niște asiatici oarecare! Au câștigat un campionat inimaginabil de greu și de echilibrat. (Am locuit acolo de curând luni bune și am văzut câteva meciuri ale echipelor de top precum Beitar, Maccabi și Hapoel Haifa sau cele două nume similare din Tel Aviv; doar fosta campioană din Beer Sheva mi-a scapăt…). Și l-au câștigat cu 31 de puncte diferență, deci nu doar că au defilat întreg sezonul, dar și-au pulverizat realmente toate adversarele, inclusiv în play-off, așa că nu cred că ceferiștii se pot considera mulțumiți cu tragerea la sorți. Însă faptul că nu sunt capi de serie le îngreunează situația de 100 de ori mai mult, avem exemplele Craiovei, lui Dinamo ori Viitorului care n-au scapăt de teroarea echipelor de firmă. Pronosticurile mele: “1X și 0-3”- 1.53, “X în oricare dintre reprize”- 1,46 și “1-3 goluri în prima repriză”- 1,56.
  5. GENT – VIITORUL e un remake al confruntării de acum trei ani, când mânjii lui Hagi debutau în confruntările oficiale ale cupelor europene. Nu știu dacă scenariul de atunci se va repeta și echipa gazdă va mai fi capabilă să câștige cu 5-0, ba chiar cred că experiența adunată de Hagi și stafful sau în acești patru ani de când își folosesc pașapoartele pentru a juca fotbal dincolo de granițele Românikii, poate schimba un pic optica și unghiul cu care eram obișnuiți să vedem Viitorul atunci când urma să joace un astfel de joc. (Măcar sper să se întâmple așa!) Au scăpat câștigătorii Supercupei României de Antwerpul lui Loți Boloni, dar au dat de o echipă cotată dublu ca valoare pe piața transferurilor. Va fi mult de alergat și de luptat corp la corp pentru a plecat neînvinși din Belgia, asta e clar pentru oricine. Eu mă gândesc și la ceva variante de pariat: “1X și GG”- 2.17, “peste 1,5 goluri în meci”- 1,32 și “X în oricare dintre reprize”- 1,60.
  6. HONVED BUDAPESTA – CRAIOVA n-ar trebui să ne spună o altă poveste decât ce am văzut în primele jocuri ale acestui debut de sezon, părerea mea. Adică goluri, multe goluri și faze de poartă, la fel au făcut-o și ungurii în primul tur preliminar contra Jalghirisului lituanian, de oltenași ce-ar mai fi de zis? Ați văzut cu toții caruselul de goluri înscrise și primite ori debandada din propria defensivă. Campionatul maghiar (OTP Bank Liga) încă nu a început, debutul lui Honved, fosta echipă a armatei maghiare, se va produce contra lui DVTK abia după dubla contra băieților lui Corneliu Papură, așa că nu vreau să iau repere false din amicalele lor. Voi juca pe goluri, habar n-am cum vă arăta rezultatul final: GG – 1.90, “oaspeții marchează 1-2 goluri”- 1,56 și “gol în ambele reprize”- 1,92.
  7. ALASHKERT – FCSB, măcar după nume ar trebui să constituie doar o etapă normală de calificare pentru echipa bucureșteană. Și nu vreau să fiu negativist, să aduc în discuție faptul că armenii au eliminat cu două victorii o trupă din Macedonia, că au dat câte trei goluri în fiecare meci sau că au în lot patru internaționali de-ai lor. Să fim totuși serioși, dar mai serioși ar trebui să fie băieții lui Bogdan Andone, căci pe ei va cădea măgăreața dacă nu aduc punct(e) de acolo, deși calificarea se joacă în două manșe și orice dăndănaie s-ar putea repara în țânțărimea de la Giurgiu. Simplu la pariuri: ”X2 și 0-3”- 1.35, “0-1 gol în prima repriză”- 1,41 și, bomba!, “GG3+”- 2,30.

Închidem cu o galerie foto cu bune și cu rele (sau neinspirate, sau ghinioniste). Și foto nr. 1 e al unei doamne, obișnuită cu luminile rampei din grupurile ori emisiunile destinate pariurilor, se numește Irina Gavrilă. Ce a jucat numai din mintea ei putea ieși: 1 pauză/1 final și 4+ la CFR – Astana la cota 8,50 mi s-ar fi părut nebunie curată. A mai lipit acolo un GG3+ la un amical de lux și cota de 14+ o înmulțește cu cei 40 de lei pariați = 560 câștig. Sărumâna, la mai mare! Despre biletul al doilea, al unui profesionist de-adevăratelea, Valentin Hunter, nu vă zic decât să-i admirați inspirația și curajul, restul e can-can. Și un debut minunat de bilet cu gol în prelungiri la meciul de la Belgrad, că pe celelalte patru mi-ar fi fost imposibil să le dibuiesc prin ofertă! La biletul nr. 3, postat de Ka Trav, și el tot unul din liderii de opinie din on-line, omul ne zice clar, „jucat la agenție pe inspirație de moment cu 10 minute înainte de fluierul de început”. Trei pronosticuri grele, toate verzi după 90 de minute. Dac-ar fi mai des atât de inspirat… Și ajungem la foto nr. 4, un bilet jucat în Anglia de Botezatu Cătălin, după ce toată dimineața ne-am plănuit pe Messenger ce și cum să jucăm. Inspirația noastră a fost bună, că am luat și eu biletul din foto nr. 6, dar și el. Well done! Am ajuns la năzbâtiile subsemnatului și în fotografia nr. 5 sunt două bilete ale mele. Primul e o tâmpenie, al doilea neinspirat. De ce am zis așa despre primul, pentru că l-am confundat pe Cecchinato cu Berettini și eram sigur că va lua un set la Umag contra lui Bedene. Varză, al meu a pierdut 2-0 și seara, când vedeam meciul live, mi-am dat seama că am pariat pe un prost, ca un prost! La al doilea ce să zic? Dundalk, campioana Irlandei n-a reușit nici măcar să înscrie în Letonia, după ce tot 0-0 fusese scorul și pe teren propriu. Sar direct la foto nr. 7, de 6 v-am spus un pic mai sus ce și cum. Deci șeptarul e opera lui Alb Albastru din Băilești, dar rezident în Peninsula Iberică, și uite-l cum își ia revanșa după gherla de săptămâna trecută de la acel 1-1 al CFR-ului contra moldovenilor de la Poli: joacă solist pe clujeni contra Academicii și tot solist pe urmăritoarea lui BATE Borisov din Belarus, ambele câștigă 4 – 1, iar 500 îi transformă în 1100. Pe mine nu mă duce capul să mă opresc la două meciuri… Iar biletul nr. 8, lovește cu un ghinion demn de blestemele Babei Ghionoaia pe buzoianul meu Untaru Ion Pompiliu. Alege șapte meciuri din oferta de sâmbătă, cei mai soliști dintre soliști, șase ies pe bandă rulantă, iar al șaptelea conducea cu 3-0 la pauză, unde să-și mai bage dracii coada? Normal, în biletul lui Pompilică, pentru că Viktoria Koln îi ia la joc pe adormiții din Rostock și întorc la 3-3 până la final. E vinovat pariorul aici? Să fim serioși! Până weekendul viitor ne mai vedem doar pe grupuri, deci, pe ei pe mama lor!

 

Vali MOCANU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.