Gloria, succes la prima apariție în Crâng

0
173

Vremea frumoasă de afară părea să cheme spre stadion suporterii Gloriei, cei atât de puși la încercare în ultimii 15-20 de ani de furtunile interne. N-a fost deloc așa, doar vreo 200 (cu bătaie!) au fost curioși să vadă cum funcționează noua mașinărie condusă de Ilie Stan. Focșaniul cobora dintr-un cantonament de pe Valea Prahovei, a mai nimerit și-ntr-un ambuteiaj care i-a blocat accesul spre Buzău aproape o oră și jumătate, astfel că amicalul de la ora 11 s-a mutat la 12. Prilej pentru mine și micul grup care s-a organizat ad-hoc să mai stea pe terasă, la o cafea și-o limonadă. Plus subiectele zilei din fotbal, că interlocutorii oricum cred că nu au altele de povestit, foștii căpitani ai Gloriei Pufi Stoian și Daniel Petre, fratele lui Doru Lăcătuș, Emil Zamfir (fostul vârf al Chimiei lui Bănică) și alții pe care nu-i știu, very sorry!

Iar meciul a debutat cum nu se putea mai bine: lovitură liberă în chiar min. 2 transformată într-un gol din șut pe colțul scurt. Nu mă întrebați autorii celor 7 (șapte) goluri marcate până la final, scorul a fost 6-1, căci habar nu am! Sper că detașarea la microfon a noului speaker/announcer să fie doar de scurtă durată, a fost imposibil pentru mine, care sunt și-un pic surd pe stânga, să înțeleg ceva din vorbele microfonistului de pe Gloria, dar poate-o fi vina mea. (Doamne, ce mi-e dor de nea Mircea Chisling sau de Marian Lambru!) S-au acordat și două penalty-uri echipei noastre, ambele transformate, apoi într-a doua, pe când era deja 4-1, a mai venit un gol direct din lovitură liberă, de data asta pe colțul lung și distracția a tot continuat.

În tribune lumea avea aceleași subiecte dezbătute vara asta pe rețelele de socializare, expulzarea lui Ciprian Petre (pe care am adus-o deja în discuție din punctul de vedere al noului antrenor și o voi putea dezvolta când o să reușesc să-l întâlnesc și pe cel implicat direct, omul nr. 1 al sezonului trecut), câte etape o să treacă până la debarcarea antrenorului (greu de intuit, dar va fi o ediție de B realmente infernală!), transferurile lui Pufi (agent de jucători de vreo 10 ani, doar vara asta a adus oameni la Sepsi, Botoșani și Gaz Metan) ori degetele întinse spre un alt fost căpitan al Buzăului, Claudiu Ionescu care trecea prin fața noastră însoțit de tot clanul, mazilit de același Ilie Stan după o altă promovare de senzație din B în A, după care ne-am transformat în sclavii Stelei și istoria s-a oprit în loc. Cel puțin pentru subsemnatul, o voce stingheră într-un ocean de indiferență.

Va urma o revanșă a acestui meci, dar pe terenul băieților lui Vasile Burgă de la CSM Focșani, iar înaintea debutului în noul sezon (acasă contra Csikseredei la început de august) vom primi pe stadionul din Crâng vizita celebrei trupe din Făurei a fraților (Dinamită, era să zic…) Nicoliță! Hai Buzăul!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.