Cimitirul din Mărăcineni, șase case, un drum de interes local și un stâlp de înaltă tensiune sunt în pericol din cauza unei alunecări de tereb produsă pe malul drept al râului Câlnău. Situația a fost prezentată marți în ședința Comitetului județean pentru Situațiide Urgență.

Şeful Serviciului de Gospodărire a Apelor din cadrul Direcţiei Apelor Române Buzău Ialomiţa, Beatrice Neagu, a explicat că la Mărăcineni, din cauza fenomenelor meteo periculoase şi a debitului râului Câlnău, s-a produs o eroziune pe o distanţă de circa 200 de metri care pune în pericol cimitirul din comună, şase case cu 30 de oameni şi un stâlp de electricitate.

„În urma fenomenelor meteo periculoase şi a debitului mare al râului Câlnău s-a produs o eroziune de mal drept pe lungime de 200 de metri, la Mărăcineni. Această eroziune pune in pericol cimitirul, e distanţă foarte mică, de 10 metri, între gardul cimitirului şi eroziune. Sunt 15 metri până la un stâlp de înaltă tensiune şi circa 30 de metri între eroziune şi 6 locuinţe cu terenuri si anexe. Având in vedere aceastea, ne-am gândit că e imperios necesar să amenajăm lucrări provizorii în regim de urgenţă, de calibrare a albiei râului Câlnău. Vom colabora cu Primăria Mărăcineni, SGA va aduce utilaje, va face măsurători, iar Primăria va pune la dispoziţie motorină”, a declarat şeful SGA, Beatrice Neagu.

Administratorul public al comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, a făcut apel la autorităţi să se implice în rezolvarea acestei situaţii avertizând că problemele pot deveni mult mai grave odată cu venirea ploilor sau în primăvară, când pământul se va dezgheţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.