Comasarea școlilor 6 și 16 din municipiul Buzău dorită de Primărie a fost blocată în instanță după ce Federația Educației Naționale Buzău a contestat în instanță deciziile care au stat la baza mutării elevilor și profesorilor de la Scoala 6 la Școala 16.

Acțiunea sindicaliștilor a avut un prim succes iar instanța Curții de Apel Ploiești a decis, luni, suspendarea deciziilor luate la nivelul Inspectoratului Şcolar, Ministerului Educaţiei și Consiliului Local Municipal astfel că elevii Școlii nr. 6 „General Grigore Baștan” trebuie să revină în instituția situate pe strada Alexandru Marghiloman în termen de 72 de ore.

„Respinge excepţia rămânerii fără obiect a cererii de suspendare executare, ca nefondată. Admite cererea de suspendare. Suspendă executarea Hotărârii Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău nr.21 din 11.01.2019, Hotărârii Consiliului Local nr.21 din 22.02.2019,a O.M.E.N. nr.3783 din 29.03.2019 şi a O.M.E.N. nr.5073 din 30.08.2019 până la soluţionarea definitivă a cererii având ca obiect anularea acestora.
Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Hotărârea Consiliului de Administraţie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău nr.21 din 11.01.2019, avizul conform nr.163 din 11.01.2019, Hotărârea Consiliului Local nr.21 din 22.02.2019, O.M.E.N. nr.3783 din 29.03.2019 şi O.M.E.N. nr.5073/din 30.08.2019.Obligă pârâţii Consiliul Local Buzău, I.S.J. Buzău şi M.E.N. la plata către reclamant a sumei de 4.395 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, câte 1/3 fiecare. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, în ce priveşte soluţia dată capătului de cerere având ca obiect suspendarea executării şi în termen de 15 zile de la comunicare, în ce priveşte soluţia pe fondul cauzei, ce se va depune la Curtea de Apel Ploieşti”, este soluția pe scurt a Curții de Apel Ploiești.

”Am mers în instanță pentru că s-a încălcat atât ordinul de ministru, Legea Educației privind numărul elevilor și chiar dreptul la Educație. Trebuia ca elevii să învețe într-un singur schimb, conform protocolului dintre Minister și sindicat. Această decizie a instanței, data luni după amiază, înseamnă că nu se mai comasează unitățile școlare, pentru că în conformitate cu legea contenciosului administrativ suspendarea este executorie, urmând ca procesul în următoarea perioadă să continue doar pe fond, în condițiile în care unul dintre pârâți-ISJ, Ministerul Educației sau CLM- va contesta decizia”, a declarat Matei Ghelase, lider de sindicat FEN.

Municipalitatea a decis comasarea celor două unități de învățământ situate la mică distanță una de cealaltă din cauza numărului redus de elevi având în plan ca la spațiile de la Școala nr. 6 să fie utilizate pentru relocarea mai multor grădinițe care funcționează în spații închiriate.

De menționat că sindicaliștii FEN și-au ales ca reprezentant în fața instanței pe avocatul Oana Tănăsică, avocat care a mai obținut decizii similare și în cazul concedierii polițiștilor locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.