URS
Imagine de arhivă
Un urs a rămas captiv într-un pom, la marginea satului buzoian Terca, comuna Lopătari, după ce s-a agățat într-un laț pus de localnici se zbate de două zile fără ca cineva să poată face ceva.
Potrivit directorului Agenției pentru Protecția Mediului, Ionuț Apostu, animalul ar fi captiv de două zile, blocat în vârful unui trunchi de cireș, după ce s-a prins într-un laț. Cireșul este rupt iar animalul a rămas captiv în vârful trunchiului, provocându-și numeroase răni. Sursa citată a adăugat că ursul captiv face parte dintr-o specie protejată iar miercuri se vor face demersuri pentru ca animalul să fie salvat.
Autoritățile iau în calcul tranchilizarea și coborârea lui de pe trunchiul copacului, dacă starea de sănătate a animalului permite acest lucru. În caz contrar, dacă rănile suferite de animal nu mai permit tranchilizarea sa în siguranță atunci animalul va fi sacrificat
„Noi vrem ca ursul să fie salvat însă nu este responsabilitatea noastră. Am intervenit pentru că avem de-a face cu o specie protejată”, a declarat Ionuţ Apostu, directorul APM Buzău.
Reprezentantul AJVPS Buzău, Mihai Stâlpeanu spune că a trimis în zonă un reprezentant pentru a face o evaluare și că în funcție de rezultatul acestei evaluări va forma în cursul zilei de miercuri o echipă care se va deplasa în zona Terca pentru a elibera sau pentru a sacrifica ursul.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.