Record de spectatori la cea de-a doua proiecție de film din cadrul Caravanei Filmelor TIFF la Buzău. Câteva sute de buzoieni s-au înghesuit în amfiteatrul din Parcul Tineretului la pentru a vedea ultimul film al regizorului Dan Chișu, „Și caii sunt verzi pe pereți”. Buzoienii de toate vârstele au luat cu asalt amfiteatrul și după ce au ocupat toate locurile pe scaune au luat loc și pe marginea care înconjoară construcția din Parcul Tineretului.
Cea de-a trei și ultima zi a Caravanei Filmelor TIFF la Buzău le-a rezervat buzoienilor un film în regia spaniolului Pablo Berger, distins în primăvara acestui an și cu trofeul pentru cel mai bun film la Festivalul Internaţional Bucureşti 2013.

Blancanieves/ Albă ca Zăpada (2012), în regia lui Pablo Berger, este o reinterpretare stilizată a basmului fraților Grimm, cu mijloacele cinema-ului de la începutul secolului XX. Acțiunea se mută din nordul rece al Europei pe coastele Andalusiei, în anii 20. Albă ca Zăpada, numită Carmen (Macarena Garcia), este fiica orfană de mamă a unui toreador (Daniel Giménez Cacho) și călătorește cu un grup de matadori pitici. În ciuda mașinațiunilor puse la cale de mama sa vitregă, sursa pasiunilor și tensiunilor distrugătoare din poveste – interpretată memorabil de Maribel Verdú (Labirintul lui Pan și Y tu mamá también) –, Carmen calcă pe urmele tatălui ei și intră în arenă. Filmul a fost propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin și a câștigat zece premii Goya – trofeele industriei spaniole de cinema – inclusiv pentru Cel mai bun film și Cel mai bun debut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.