imagine de arhivă

Campania de imunizare împotriva gripei va începe în acest sezon cu personalul sanitar şi cu copiii şi bătrînii din centrele de plasament. Cele 5500 de doze vaccin antigripal au fost ridicate de la Direcţia de Sănătate Publică în mare parte iar imunizarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire a început în mai multe localități. Cei care vor beneficia primii de dozele mult prea puține oferite în această primă tranșă de Ministerul Sănătății vor fi cele 4400 de cadre medicale din spitalele și cabinetele medicale buzoiene și cele peste 1200 de persoane instituţionalizate, atât bătrâni cât şi copii.
Ministerul a alocat Buzăului în primă fază doar 5500 de doze de vaccin antigripal chiar dacă necesarul depășește 30 de mii de doze. Responsabilii Direcției de Sănătate Publică așteaptă acum alocarea unei noi tranșe de vaccin gratuit de care vor trebui să beneficieze urgent gravidele, bolnavii cu afecţiuni cronice şi bătrânii de peste 65 de ani dar nu se ştie când vor veni şi alte doze de ser.
Anul trecut vaccinarea împotriva gripei a decurs extrem de anevoios. Din cele 29.400 de doze de vaccin primite până la jumătatea lunii ianuarie se vaccinaseră aproape 18 mii de persoane. După această dată vaccinarea a fost sistată iar serul primit de la minister a fost retras după ce s-a constatat  că nu avea nici un efect împotriva virusurilor care au circulat  sezonul trecut.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.