Maracineni camere
Cu creionul pe hârtie, până în toamnă, vor fi numărate toate vehiculele, de la maşini mici, autobuze, camioane şi tiruri până la tractoare, biciclete şi căruţe care trec pe drumurile publice. Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a demarat recensământul rutier.
Până în luna noiembrie, timp de câteva zile în fiecare lună, Compania de drumuri va înregistra toate vehiculele care circulă pe drumurile publice. Inclusiv cele înmatriculate în alte ţări. Vor fi amplasate aproape 1.000 de posturi de recenzare pe drumurile naţionale şi peste 2.300 pe cele judeţene şi comunale.
Recenzorii completează într-un tabel cu rubrici pentru fiecare tip de vehicul care trece prin dreptul punctului de înregistrare dar se iau în calcul şi datele înregistrate automat de cele aproape 500 de aparate de monitorizare electronică de pe drumurile naţionale.
Recensământul rutier se face o dată la 5 ani în toate statele Uniunii Europene.
La recensământul din 2010, cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate pe DN1, la ieşirea din Bucureşti. De exemplu, pe tronsonul dintre Capitală şi aeroportul Otopeni, media zilnica anuală a fost de peste 50.000 de autovehicule.
Valori medii ridicate s-au înregistrat şi la intrarea în Ploieşti, pe DN1, la Constanţa, pe DN2A, dar şi pe Autostrada Soarelui. Pe baza acestor date, experţii au tras concluzia că până în 2025, România are nevoie să construiască peste 1.200 de kilometri de autostradă. Puţin sub cifra prevăzută în Masterplanul făcut de ministerul Transporturilor pentru următorii 15 ani.
Și la Buzău prima zi de recensământ a început ieri dar doar pe drumurile naționale. Pentru drumurile din județ Consiliul Județean trebuie să identifice o societate specializată care să facă această numărătoare. Procedura de selecție a fost demarată însă, cel mai probabil, numărătoarea vehiculelor ce circula pe drumurile din județ nu va fi demarată mai devreme de luna următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.