Paul BEGANU

Afaceristul Gherghe Ceteraș, beneficiarul suprafeței de peste 5.000 de hectare de pădure retrocedată ilegal la Gura Teghii a scăpat de arestul preventiv și a fost plasat în arest la domiciliu . Decizia a fost luată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție și a fost confirmată de judecătorul Curții de Apel Ploiești la primul termen al procesului în care fostul prefect la județului, Paul Beganu, este judecat alături de alte 11 persoane pentru retrocedarea ilegală de pădure de la Gura Teghii. Totodată, magistrații Curții de Apel Ploiești au decis ca fostul prefect al Buzăului, Paul Beganu să rămână în arest preventiv conform ultimei hotărâri a judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Ploiești.
„ În baza art. 348 rap. la art. 207 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive luată faţă de inculpatul BEGANU PAUL, astfel cum a fost prelungită prin încheierea din data de 17 martie 2015 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul nr. 204/42/2015 al Curţii de Apel Ploieşti şi dispune menţinerea acesteia. II. În temeiul art. 348 rap. la art. 207 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul CETERAŞ GHEORGHE, astfel cum a fost prelungită prin încheierea din data de 9 aprilie 2015 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul nr. 267/42/2014 al Curţii de Apel Ploieşti şi dispune menţinerea acesteia. III. În temeiul art. 348 rap. la art. 207 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul LEFTER ALEXANDRU, astfel cum a fost prelungită prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Ploieşti la data 31 martie 2015 şi dispune menţinerea acesteia. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 18 aprilie 2015 ora 15,30”, se arată în încheierea ședinței de judecată din data de 18 aprilie.
Cum decizia nu este definitivă fostul prefect al Buzăului, Paul Beganu, a contestat măsura prin apărătorul său și urmează ca o decizie finală să fie dată de Înalta Curte de Casație și Justiție în zilele ce urmează. În ceea ce privește procesul început la Curtea de Apel Ploiești acesta va avea un nou termen pe data de 8 mai atunci când inculpații în dosar pot invoca excepții și pot contesta anumite acte întocmite pe parcursul urmăririi penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.