cimitir buda
O alunecare de teren reactivată de ploile din ultima perioadă a afectat cimitirul din localitatea Buda, mai multe morminte fiind stricate, astfel că oamenii au fost nevoiți să mute sicriele cu osemintele rudelor în alte zone ale cimitirului sau în alte localități.

Potrivit primarului comunei Buda, Ion Tudose, o alunecare de teren care a afectat cimitirul s-a produs în urma ploilor din ultima perioadă, zeci de morminte fiind avariate. Puși într-o asemenea situație, unii oameni au luat sicriele cu osemintele rudelor și le-au îngropat în părți ale cimitirului care nu au fost afectate de alunecările de teren sau le-au dus în cimitire din alte localități.

„Alunecarea s-a reactivat în urma ploilor din ultima perioadă. De asta a fugit terenul cimitirului. Au fost afectate mai multe morminte, s-au făcut strămutări, unii s-au dus cu sicriele în alte localități sau le-au mutat în altă parte a cimitirului, care nu a fost afectată. Alunecări s-au mai întâmplat și în anii ’90 și în 2005, se tot reactivează când plouă mai puternic. Acum pământul a stat, dar, dacă vin iar ploi, o să o ia din nou la vale”, a declarat primarul din Buda.

El a afirmat că, după producerea alunecării de teren în urma căreia a fost afectat cimititul din localitate, a luat legătura cu specialiștii de la Apele Române care trebuie să consolideze malul din apropierea cimitirului, licitația pentru desemnarea firmei care va face lucrarea fiind finalizată.
Sursa citată a precizat că în localitate, 3 case au fost afectate de alunecările de teren generate de ploile din utima perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.