Buzoienii mai au la dispoziție doar o săptămână pentru a-și depune declarațiile de venit pentru banii încasați în cursul anului trecut. Declarațiile pot fi trimise prin poștă sau pot fi depuse la registratura Fiscului până vinerea viitoare. Până acum, puțin peste jumătate din salariații buzoieni au completat și depus declarațiile obligatorii. Obligativitatea depunerii declarațiilor fiscale revine persoanelor care au obținut venituri din mai multe surse decât salariul.
„Declarația se completează și se depune pentru o serie de venituri obținute din activități independente, venituri din cedarea folosinței bunurilor, venituri din activități agricole, venituri dintr-o formă de asociere, venituri realizate din transferul titlurilor de valoare precum și din acțiuni de vânzare cumpărare de valută în baza unui contract. ”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției de Finanțe Buzău, Lucica Eftimie.
Tot în declarația de venit ce trebuie depusă până pe 25 mai, contribuabilii au posibilitatea de completa un formular prin care pot redirecționa 2% din impozitul reținut de stat către fundații sau organizații non-profit. Buzoienii care nu își depun declarațiile obligatorii până pe 25 mai riscă amenzi cuprinse între 50 și 500 de lei.
Descarcă de aici declarația 200 și formularul 230 pentru redirecționarea a 2% din impozitul reținut!

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.