Liberalul Dumitru Ene este, de astăzi, noul inspector  general al IŞJ Buzău, fiind instalat pe locul rămas vacant după demisia Florinei Stoian. Dumitru Ene a mai condus Inspectoratul Școlar Județean Buzău în perioada Guvernului Tăriceanu și a fost înlocuit de democrat-liberala Florina Stoian în aluna octombrie a anului 2009. După ce a fost înlocuit la conducerea ISJ Buzău, liberalul Dumitru Ene a intentat proces Ministerului Educației și instanța l-a repus în drepturi în cursul anului trecut. În aceeași zi cu decizia magistraților, Ene a fost din nou suspendat de ministrul Educației la acea vreme, Daniel Funeriu, pe motiv că ar fi fost cercetat de DNA pentru anumite nereguli săvârșite pe perioada cât a condus destinele învățământului buzoian. Luna trecută, Dumitru Ene a primit din partea DNA Ploiești propunerea de neîncepere a urmăririi penale la doar o zi după ce îi expirase contractul de management. Funcția de inspector adjunct va fi ocupată de un reprezentant al PSD cel mai probabil, profesorul Gheorghe Bodea.
Ciprian STERIAN

14 COMENTARII

 1. Este cea mai buna alegere!
  Scoala buzoiana are acum sansa de a-si reveni…
  Oare de ce nu este agreat de unii? Pentru ca nu accepta ,,invatamantul de cumetrie”…
  Cine urmeaza la demisii? Peneasu, Stanculeanu, Cojocaru, Vlad, Plesea, Dasu…? Si cativa directori…

 2. Rvenirea domnului Ene este un act de dreptate. Aceasta este o speranţă că, în sfârşit, în usl se gândeşte altfel. Nu este „pus” în funcţie, pur şi simplu i se face dreptate şi va asigura interimatul până în decembrie anul acesta, după care se poate prezenta la concursurile viitoare. Faptul că PSD Buzău vrea să-şi aducă „un om”, respectiv G.Bodea, în isj demonstrează că nici presa şi nici organismele politice ale sale nu înţeleg că învăţământul va fi DEPOLITIZAT! Cel puţin eu aşa sper! Prin „depolitizare” înţeleg ca toţi cei aduşi cu pluta în inspectorat, de pd să-şi ia tălpăşiţa şi să meargă la catedră, inclusiv de la Fabrica de Atestate şi Diplome- CCD!! Hai, copii, valiza şi acasă!

 3. O alegere corecta, o persoana cu o expertiza profesionala care il recomanda si care merita sa conduca invatamintul buzoian. Fata de numele vehiculate in zilele anterioare e cel mai potrivit de buna seama pentru acest post. In plus a cistigat in instanta procesul cu ministerul pentru aceasta functie. Faza ca nu da buna ziua colegilor este subiectiva si nu o cred. Felicitari!

 4. Nene ioane, astias nesimtiti frate hai sindicatule sai scoatem din vizuina isj si din grajdul ccd ca pute, nu vezi ca nu pleaca nici unul nici dealdracului hai pe ei!!

 5. Mosul da tarcoale si azi a fost vazut pe la isj… lupu unde a mancat o oaie vine si dupa sapte ani! Culmea e ca in Buzau cei mai avizati profesori nu au habar de ce se intampla…

 6. Normal ar fi să ne radicalizăm, să cerem răspundere, să facem acţiuni caracteristice corpului didactic. Cine se simte responsabil să o facă? Caut de două săptămâni profesori amatori să se remarce într-o acţiune novatoare la Buzău. Acţiune profesională, didactică. Altfel decât monotonia actuală din şcoli.
  Credeţi că am găsit? 1-2, atât, dar nu sunt sigur nici de ăştia. Mai sper!!!

 7. e mai bine cu ene la conducere decat cu bosorogil de Bodea, fost prefect, fp
  ost inspector care a tinut de scaun pana …de il linge mereu pe Mocanu. E foarte bine, bosorogi la pensie sa mai lasa locul la tinerii, sa nu mai prostesca si alte generati, felicit PNL ca a pus piciorul in prag si la inlaturat pe Bodea.
  Afara din inspectorat cu PIRLOG, PALCAU,TRANDAFIR si multi alti

 8. Citesc comentariile de mai sus si raman perplex.
  Refuz sa cred ca semnatarii respectivelor randuri sun cadre didactice, modelele pentru viitorii cetateni ai Romaniei.
  Unde este decenta, elocinta si verticalitatea acestei categorii nobile? Sa cred ca toti au devenit cautatori de sustinatori pentru un viitor caldut? Acestea vor fi viitorii castigatori ai unor bonificatii?

  Poate ca vom invata, candva, sa fim profesionisti si nu portavoci pentru grupuri restranse. Sa culegem date, sa le analizam cu discernamant si sa comunicam idei si nu jigniri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.