Polițistul buzoian, Ștefan Iosif, care în noaptea de 5 spre 6 mai 2013, a refuzat suma de 15 mii de euro oferită drept mită de la un șofer băut pe care l-a oprit în trafic și care avea permisul anulat a fost desemnat marți, cu ocazia Zilei Poliției Române, drept polițistul de onoare al județului Buzău, primind recompensă pentru fapta sa doar o diplomă.
Agentul șef principal Ștefan Iosif a oprit în trafic în noaptea de 5 spre 6 mai 2013 un șofer aflat la volanul unui autoturism Audi, care era sub influența băuturilor alcoolice și care avea permisul anulat de mai mulți ani. Șoferul oprit de polițistul buzoian era Daniel Vîrgolici, un motociclist de performanță, om de afaceri din București, care i-a promis agentului suma de 15 mii de euro pentru a-l lăsa să plece. Polițistul l-a lăsat să plece pe șoferul băut, iar ulterior a organizat un flagrant, cu sprijinul DNA. În urma flagrantului în care polițistului i se oferea o parte din suma promisă, omul de afaceri bucureștean a fost arestat.
Marți, agentul șef principal Ștefan Iosif a fost desemnat, cu ocazia Zilei Poliției Române, polițistul de onoare al județului Buzău, pentru că a refuzat mita record oferită de un șofer în trafic. Polițistul în vârstă de 46 de ani, agent-șef principal în cadrul Biroului Rutier de la Poliția Municipiului Buzău, a primit distincția de la șeful IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi, fiind recompensat pentru fapta sa doar cu o diplomă.
”Astăzi a fost recompensat pentru activitatea desfășurată în decursul anului trecut și pentru rezultatele obținute. Anul trecut, la propunerea IPJ Buzău, polițistul respectiv a beneficiat, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, de o majorare a salariului funcției de bază în decursul anului 2013”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar șef Florina Crucianu de la Biroul de Presă al IPJ Buzău, fără a preciza însă cuantumul majorării.

Peste 300 de polițiști buzoieni au participat marți la festivitatea dedicată Zilei Poliției Române, prilej cu care în Sala Mare a Consiliului Județean, unde a avut loc evenimentul, au fost difuzate filme cu milițieni din perioada comunistă, din seria Brigada Diverse.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.