Instalarea la conducerea PDL Buzău a fostului deputat Valeriu Alecu a fost o tentativă de preluare a PDL Buzău de către Partidul Mișcarea Populară. Afirmația vine din partea președintelui interimar numit prin decizia Biroului Permanent Național al PDL, Raul Florescu.
„Am considerat sosirea domnului senator Gigi Chiru una normală, de bună credință și nu ne-am gândit ca de la înălțimea funcției sale este posibil ca lucrurile să nu stea așa cum ne-au fost prezentate. Practic, din informațiile pe care le avem, s-a încercat o lovitură de palat pusă la cale de adepții PMP. Am mers la București am constatat că lucrurile stau cu totul altfel și de ieri(nr. luni ) am primit decizia de numire a mea la conducerea PDL Buzău” , a declarat Raul Florescu, noul președinte interimar al PDL Buzău.
În ceea ce îl privește pe fostul lider al PDL, deputatul Cezar Preda, acesta nu va reveni la conducerea PDL dar, conform noului președinte interimar „va rămâne alături de partid ocupându-se la alegerile europarlamentare de colegiul în care a fost ales.”
Totodată actualul lider al PDL Buzău, consilierul județean Raul Florescu a explicat că declarațiile lui Valeriu Alecu în cursul zilei de luni cum că acesta renunță la mandatul de președinte al PDL Buzău dat fiind că nu poate realiza targhetul au fost doar scuze pentru acțiunea care nu i-a reușit.
„Declarațiile cum că organizației i s-a impus un anume scor sunt doar scuze. Noi avem și procesul verbal al ședinței în care domnul Alecu Spune clar că nu a primit nici un fel de targhet iar apoi vine cu o nonșalanță și spune că datorită scorului care i-ar fi fost impus renunță la mandat. Este clar pentru toată lumea că nu a avut nici un fel de mandat atâta timp cât nu a avut nici un fel de mandat”, a declarat liderul PDL Buzău, Raul Florescu.
În ceea ce îl privește pe senatorul constănțean Gigi Chiru care este și secretar regional, noul președinte al PDL Buzău se ferește să facă acuzații și spune că speră ca acesta să fi fost înșelat.
„Dezavuăm intervenția senatorului Gigi Chiru în această manevră și vreau să cred că nu a fost făcută cu bună știință. Vreau să cred că a fost păcălit. Vreau să cred! Noi, negândindu-ne că cineva ar putea încerca o astfel de manevră nu i-am solicitat domnului senator Chiru hârtiile doveditoare pentru ceea ce a încercat să ne impună . Vreau să cred că nu a încercat să vândă cu bună știință organizația noastră către Partidul Mișcarea Populară. Oricum conducerea partidului a fost înștiințată de această manevră și cred că domnul Chiru va trebui să dea explicații. De fapt, cel mai bine ar fi să nu mai fie trimis la Buzău și să se ocupe de organizația dumnealui” , a precizat Raul Florescu.
Pe de altă parte, liderul PDL Buzău, Raul Florescu a explicat că practic, Valeriu Alecu, nu ar mai trebui să fie membru al PDL conform statutului formațiunii.
„Conform statutului PDL o persoană care nu plătește cotizația mai mult de 12 luni este radiat în mod automat. Noi nu am vrut să facem apel la această prevedere statutară gândindu-ne că, domnul Alecu, ar vrea să ia o pauză dar din câte văd această pauză i–a făcut mai mult rău decât bine și l-a scos din decorul politicii. Domnul Alecu nu și-a plătit cotizația în ultimele 12 luni și vom lua măsurile ce se impun în cadrul primului Birou Permanent Județean pentru că nu este singurul în această situație și vom lua aceste măsuri tocmai pentru a evita astfel de surprize. Politica este un lucru voluntar dar când te înregimentezi într-o astfel de activitate trebuie să respecți anumite reguli despre care ai luat la cunoștință la momentul înrolării”, a conchis actualul șef al PDL Buzău, Raul Florescu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.