Uniunea Social Liberală va anunța astăzi candidații la alegerile locale din 10 iunie. Deși la nivel declarativ situația de la Buzău este rezolvată de la începutul săptămânii trecute, în teritoriu lucrurile stau cu totul altfel. După ce miercuri conducerea centrală a USL a informat șefii PSD și PNL Buzău că decizia luată la începutul lunii septebrie prin care liberalul Cristi Bigiu va fi candidatul USL la președinția Consiliului Județean rămâne în picioare, social-democrații buzoieni s-au reunit vineri pentru a stabili strategia pentru alegerile locale. Iar la finalul ședinței Consiliului Județean al PSD, liderul partidului, primarul Constantin Boșcodeală a anunțat că social-democrații buzoieni nu vor sprijini candidatul USL la președinția Consiliului Județean ci candidatura independentului Victor Mocanu.
„Am stabilit ca în cazul în care Victor Mocanu nu va fi desemnat de USL pentru funcția de președinte al CJ Buzău să fie susținut de reprezentanții partidului din postura de candidat independent”, a declarat președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală.
Mișcarea pusă la cale de social-democrații buzoieni este una fără precedent și este de așteptat ca liderii USL să se pronunțe astăzi și în legătură cu hotărârea luată la nivelul PSD Buzău.
Pe de altă parte, candidatul USL la președinția Consiliului Județean Buzău, liberalul Cristi Bîgiu a declarat că decizia adoptată de social-democraților buzoieni nu este posibilă atâta timp cât USL trebuie să dea dovadă de unitate.
„Am considerat USL o construcţie serioasă. Aştept ca astăzi să se facă comunicarea oficială (…) Este imposibil să mergi în faţa electoratului să ceri să voteze la primărie cu PSD, la consiliul local tot cu PSD, la Consiliul Judeţean cu USL, iar la şefia CJ cu un independent. Nu este posibil! „, a declarat liberalul Cristi Bîgiu.
În apărarea vicepreședintelui PNL Buzău a sărit și Mihai Voicu, purtător de cuvânt al PNL, care a subliniat că la centru au fost stabilite candidaturile, iar dacă “se trezeşte” o altă persoană să anunţe alte lucruri este problema acesteia.
Totodată, liderii centrali ai PSD ori nu au auzit de mișcarea pusă la cale de liderul social-democraților buzoieni, Constantin Boșcodeală, ori sunt de acord ca protocolul de la nivel național să fie respectat doar pe hârtie.

Secretarul General al PSD, Liviu Dragnea, întrebat aseară la Antena 3 de către jurnalistul Radu Tudor dacă este normal ca la Buzău PSD să sprijine alt candidat la Consiliul Județean decât cel al USL, Dragnea a părut inițial surprins apoi a declarat că la Buzău protocolul USL funcționează și l-a felicitat pe Constantin Boșcodeală că a trecut peste supărările firești.
Râmâne de văzut ce se va mai întâmpla după anunțul copreședinților USL de astăzi și dacă situația de la Buzău va rămâne așa cum au înțeles-o liderii locali ai PSD.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.