imagine de arhivă

Absolvenții de gimnaziu au aflat astăzi, cu o zi mai devreme, rezultatele repartizării computerizate la liceele din județ. Deși afișarea listelor cu tinerii admiși la liceu era programată pentru sâmbătă astăzi rezultatele au apărut pe site-ul Ministerului Educației și au fost ulterior și la centrele de examen, puțin după orele prânzului. Așa se face că ziua de 13 a fost cu ghinion pentru doar patru liceeni din județ însă problema nu a fost legată de notele obținute, pentru că ei au avut 4 și 5 iar în unele licee s-a intrat și cu 3 și ceva,  ci de faptul că nu au completat destule opțiuni în formularul de înscriere.
Cum locuri în liceele buzoiene au fost berechet, și în acest an avem parte de elevi admiși la liceu cu note extrem de mici. Așa se face că la liceul din Beceni, școala cu cel mai mic procent de promovabilitate la bacalaureat s-a putut intra chiar și cu media 3,78. La Buzău, în buricul târgului, la Colegiul Agricol, stăm și mai „bine”. Aici vom putea găsi absolvenți de gimnaziu declarați admiși cu media 3,63 iar la Grupul Școlar din Smeeni ultima notă de intrare a fost 3.83.
La polul opus se găsesc elevii care au învățat pe toată perioada gimnaziului și care, cu note pe măsură, au intrat la cele mai râvnite licee din urbe. La Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, ultima medie de intrare a fost, în funcție de profil, între 9,16 și 9,70. La Colegiul Mihai Eminescu ștacheta a mai coborât puțin, astfel că ultima medie de admitere în liceu a fost 7,47, însă la cel mai râvnit profil nu s-a putut intra cu medie mai mică de 9.00. În top s-au aflat și liceele Alexandru Vlahuță și Ștefan cel Mare din Râmnicu Sărat dar și liceele Economic și  Pedagogic din Buzău.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.