imagine de arhivă

În urma reevaluării tezelor pentru care liceenii buzoieni au depus contestații, procentul de promovabilitate a crescut la Buzău cu mai bine de un procent. Astfel, 39 de elevi declarați inițial respinși au promovat examenul maturității, după ce lucrările lor au fost recorectate de o comisie din județul Vrancea. În urma acestor rezultate, Buzăul se clasează în primele 7 județe în ceea ce privește procentul de promovabilitate la bacalaureat.
„În urma evaluării lucrărilor pentru care s-au depus contestaţii procentul de promovare, la Buzău, a crescut de la 50,82 la 51,86. Cu acest procent ne plasăm între primele 6-7 judeţe din ţară, dar fiind unul global nu exprimă chiar realitatea în liceele noastre. Spun aceasta având în vedere faptul că 14 din cele 28 de licee au înregistrat, înainte de contestații, rezultate de la 57 până la sută la sută în timp ce 14 au obținut rezultate de la 29 la sută până la 7, 84 înainte de contestaţii la liceul din Beceni”, a declarat inspectorul general al IȘJ Buzău, Dumitru Ene.
Cu toate acestea, conducerea Inspectoratului Școlar anunță analize serioase urmate de măsuri concrete în liceele unde notele la examenul de bacalaureat au fost extrem de mici.
”Chiar dacă procentul general este unul care depăşeşte 50 la sută şi probabil printre rezultatele bune din ţară, pe fiecare liceu diferenţele sunt foarte mari aşa încât şi abordarea ulterioară va fi una diferenţiată. Pentru cele cu procente mici vom avea în vedere analize şi discuţii cu conducerile şi colectivele didactice aşa fel încât să generăm pentru anul viitor o altă atitudine a pfesorilor şi elevilor pentru activitatea şcolară”, a concluzionat inspectorul general al ISJ Buzău, Dumitru Ene.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.