Accident grav pe drumul ce leagă Buzăul de Ploiești în zona Popasului Merei. Trei membri ai echipajului unei ambulanțe au fost răniți iar pacientul a murit după ce o autoplatformă ce transporta două microbuze a intrat pe contrasens și s-a ciocnit frotal cu o ambulanță ce se deplasa de la Brăila către Balotești. Șoferul autoplatformei a declarat că a intrat pe contrasens în încercarea de a evita coliziune cu un autoturism care l-ar fi depășit după care a frânat în fața sa cu intenția de a vira la stânga. În acel moment dinspre Buzău venea regulamentar o ambulanță în care se afla un pacient în vârstă de 70 de ani, diagnosticat cu un infarct miocardic asistat de un medic și un asistent care se deplasau la Spitalul Balotești pentru o operație de bypass coronarian. În urma coliziunii pacientul și șoferul ambulanței au suferit politraumatisme craniene grave și au fost transportați de urgență la Spitalul Județean Buzău însă, pe drum, pacientul a decedat.  Asistentul brăilean a suferit un traumatism cranian ceva mai puțin grav în timp ce medicul de pe ambulanță aflat pe scaunul din dreapta șoferului a rămas încarcerat între fiarele contorsionate ale mașinii iar pompierii s-au chinuit zeci de minute să o scoată pentru a putea fi dusă la spital. Și ca și cum ghinionul medicului brăilean nu fusese îndeajuns de mare, după ce a fost urcată în ambulanța ce trebuia să o transporte la Spitalul Județean de Urgență Buzău, aceasta nu a mai pornit. În cele din urmă pacienta a fost transferată într-o altă ambulanță și a fost transportată la spital. În prezent atât starea șoferului cât și a medicului de pe ambulanță este stabilă iar aceștia sunt în afara oricărui pericol.
Asistentul ce însoțea pacientul din Brăila la Spitalul Balotești a declarat că autoutilitara se deplasa cu viteză redusă dar cu semnalele luminoase în funcțiune tocmai din pricina carosabilului alunecos și a vizibilității reduse. Totodată, el a declarat că șoferul ambulanței ar fi frânat puternic când a observat autoplatforma care a pătruns pe contrasens dar chiar și așa impactul nu a mai putut fi evitat.
La rândul său, șoferul autoplatformei a explicat că a fost depășit de un autoturism Mercedes, condus de o femeie, care apoi a frânat brusc în față și a virat la stânga către Merei iar manevra pe care a făcut-o a fost pentru a avita impactul cu acel autoturism. Polițiștii continuă ceretările pentru a stabili cui aparține vina producerii accidentului iar în zona Popasului Merei circulația pe DN1 B Buzău-Ploiești se desfășoară alternativ pe un singur sens din cauza măsurătorilor pe care oamenii legii le fac la fața locului.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.