Dumitru ENE si Geta BURDUCEA

Fondul clasei, o problemă de care se tem mulți dintre părinții buzoieni. Este cunoscut faptul că la fiecare început de an școlar, elevilor le sunt ceruți bani, uneori sume greu de suportat de cei cu situații financiare mai dificile. Banii se strâng, de regulă, de către unul dintre elevi și sunt gestionați în funcție de solicitările cadrelor didactice, de nevoile de la clasă. Din păcate însă, sunt și elevi care nu pot suporta banii ceruți, cu voce înceată, la fondul clasei, iar pentru unele familii sumele de 50-100 de lei ca cele solicitate, înseamnă extrem de mult iar școlarii pot fi catalogați și, în consecință, pot avea de suferit dacă nu contribuie cu aceși bani.
Șeful învățământului buzoian, profesorul Dumitru Ene, s-a referit joi, într-o conferință de presă, la acest subiect, atrăgând atenția că este total în afara legii ca elevilor să le fie ceruți bani de către profesori iar sumele să fie gestionate de cadrele didactice.
”Nu se interzice donarea unor sume de către părinți către școli. Nu poți interzice părintelui dacă vrea să contrinbuie cu o sumpă la școală, dar aceste sume trebuie să intre în școală prin asociația de părinți și evidențiate ca atare, cu document oficial. Nu sunt sume pe care să le gestioneze cadrele didactice, se interzice acest lucru. Sumele respective se înregistrează, se fiscalizează, sunt evidențiate în contabilitate și atunci pot fi folosite în interesul copiilor, dar nu în regim neoficial. Destinația banilor o stabilește asociația părinților”, a explicat Ene.
Din păcate însă, situația efectivă din clase poate fi cu totul alta. Și, tot adevărat este că dacă aceste sume nu s-ar strânge, nu ar fi bani de cretă, bureți ori alte materiale didactice necesare unei bunei desfășurări a actului educational.
C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.