Comisarii de la Garda Financiară Buzău şi-au canalizat forţele, în ultimele luni, pe tot ce înseamnă achiziţii intra-comunitare de fructe şi legume, rezultatele verificărilor reliefând faptul că mulţi dintre agenţii economici din judeţ pun la cale adevărate afaceri ilegale, în urma cărora speră să se îmbogăţeasă. Şi cum fructele şi legumele sunt întotdeauna la mare căutare, mulţi dintre micii afacerişti au început să se ocupe să-şi desfăşoare activitatea în acest domeniu.
Numai în urma unui recent control cu această tematică, angajaţii de la Garda Financiară au confiscat o cantitate record de fructe şi legume pentru care societatea în care era depozitată marfa nu avea documente de provenienţă. Cele două tone de fructe procurate de firma respectivă de la o societate cu profil en-gros care adusese marfa din spaţiul intracomunitar urmau să fie vîndute la negru, la preţuri piperate iar profitul ilegal să ajungă în buzunarul administratorului. Planul afaceristului care a sperat că dă lovitura printr-o astfel de manevră a fost dată peste cap de Garda Financiară.
„În această săptămână, numai la un singur agent economic care comercializa fructe şi legume am descoperit în urma inventarierii stocului de marfă un plus de circa 2 tone de fruc te şi legume pentru care administratorul nu a putut prezenta nici un document de provenienţă, el fiind amendat contravenţional cu 60 de milioane de lei vechi. Marfa în valoare de circa 70 de milioane de lei vechi a fost confiscată şi revândută, banii astfel obţinuţi fiind direcţionaţi către bugetul de stat”, a declarat comisarul şef al Gărzii Financiare, Cristi Voicu.
Tot la capitolul achiziţii intracomunitare, aflate în vizorul Gărzii Financiare Buzău, se numără şi comerţul cu usturoi. In ultima vreme, autoritatile au descoperit numerosi indivizi care au pus la punct o adevarata afacere cu bani ilegali cumparand usturoi din spatiul intracomunitar si vanzandu-l apoi, la negru, in tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.