Consilieri Opozitie

Consilierii județeni au aprobat în ședința de joi toate cele 21 de puncte înscrise pe ordinea de zi. Unul dintre proiectele înscrise pe ordinea de zi, cel privind „Aprobarea achiziţionării unui serviciu juridic de consultanţă, informare, asistenţă şi reprezentare a județului Buzău pentru realizarea în bune condiții a masterplanului pe salubritate”, nu a fost votat de consilierii opoziției pe motiv că aceasta ar fi o cheltuială nejustificată.
„Ne-am opus achiziției de consiliere juridică pentru masterplan pentru că noi considerăm că instituția are un departament juridic bine pus la punct ce ar putea să se ocupe cu succes de această problemă mai ales că în ședința de astăzi am aprobat pentru un alt proiect renunțarea la externalizarea unui astfel de serviciu. Este vorba de practică legislativă pe care toată lume a o cunoaște și o poate lua din Monitorul Oficial și credem că suma de 70.000 de euro s-ar putea reduce dacă s-ar folosi aparatul propriu”, a declarat consilierul democrat-liberal Raul Florescu.
Și reprezentanții PP-DD sunt de părere că achiziționarea unui serviciu de consultanță juridică pentru realizarea masterplanului pe deșeuri nu este justificată și că acest lucru ar fi putut fi făcut de juriștii Consiliului Județean.
„Votăm împotriva proiectelor care nouă nu ni se par în regulă și ne bucurăm că și PDL a sesizat de această dată acest lucru. Nu credem că este normal să cheltuim acești bani pentru servicii de asistență juridică. Este adevărat că există și partea tehnică dar nu aceasta se externalizează ci partea juridică. Dacă cei care se uită la noi consideră că este normal să dăm banii pe aceste lucruri înseamnă că noi ne-am înșelat iar dacă nu înseamnă că am făcut un lucru bun și încercăm să protejăm banul public ”, a declarat liderul PP-DD, Eduard Dumitrașcu.
De cealaltă parte, secretarul Consiliului Județean Buzău, Laurențiu Gavrilă, jurist de meserie, este de părere că fiecare consilier juridic ar trebui să fie pragmatic și să nu atace zone pe care nu le stăpânesc.
„Am fost, sunt și voi fi un susținător al profesiei de consilier juridic. Îmi doresc, ca, capacitățile colegilor mei și ale mele să ne permită să abordăm orice fel de subiect dar în această privință trebuie să recunoaștem că sunt zone pe care nu le putem acoperi oricât de mult ne-am strădui. Dacă am avea în vedere orgoliul profesional și nu am ține cont de interesele județului în elaborarea unor astfel de programe abia atunci cred că am face rău instituțiilor în care lucrăm”, a declarat secretarul județului, Laurențiu Gavrilă.
În prezent masterplanul de gestionare a deșeurilor se află în faza de analizare a studiului de fezabilitate dat fiind că au apărut niște probleme legate de amplasare depozitului ecologic de pe raza comunei Cochirleanca. Din această cauză există o marjă de timp limitat pentru derularea masterplanului și dat fiind timpul scurt nu se poate asigura cu aparatul propriu consultarea juridică necesară.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.