radar
Week-end plin pentru polițiștii din Buzău. În doar 72 de ore, oamenii legii au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a abaterilor constatate în trafic, jumătate dintre cei sancţionaţi fiind şoferi care au încălcat regimul legal de viteză

Împotriva a 6 dintre conducătorii auto sancţionaţi din cauza vitezei a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză – 127 km/h – a fost înregistrată pe Șoseaua Nordului pe sector de drum cu limită de viteză 70 km/h.
Alte 12 permise de conducere au fost reținute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru depășire neregulamentară, circulație pe contrasens și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În atenţia conducătorilor auto:
Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de diminuare a capacitaţii de conducere.
De cele mai multe ori conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!
Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

2 COMENTARII

  1. […] Împotriva a 6 dintre conducătorii auto sancţionaţi din cauza vitezei a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză – 127 km/h – a fost înregistrată pe Șoseaua Nordului pe sector de drum cu limită Sursă știre […]

  2. […] Week-end plin pentru polițiștii din Buzău. În doar 72 de ore, oamenii legii au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a abaterilor constatate în trafic, jumătate dintre cei sancţionaţi fiind şoferi care au încălcat regimul legal de viteză Împotriva a 6 dintre conducătorii auto sancţionaţi din cauza vitezei a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză – 127 km/h – a fost înregistrată pe Șoseaua Nordului pe sector de drum cu limită …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.