oi sfasiate
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a aprobat o serie de derogări în cazul speciilor urs, lup şi pisică sălbatică, permițând astfel omorârea sau capturarea sălbăticiunilor.
Pentru sezonul de vânătoare 2015-2016 a fost stabilită recolta de urși care nu poate fi mai mare de 12, lupi 12 și 7 exemplare de râs. Ca si excepție, aceste specii de animale pot fi capturate sau ucise și în afara perioadelor de derogare dacă pun în pericol sănătatea și securitatea publică sau chiar viața animalelor

” Şi în anul acesta am primit numeroase solicitări pentru a participa la comisiile de constatare şi evaluare a pagubelor produse comunităţilor rurale din judeţ de speciile urs şi lup. Am înregistrat în total 33 de solicitări din care, în urma evaluărilor din teren, 30 au fost înaintate la M.M.A.P spre aprobare. Pagubele pe care le produc animale sălbatice din speciile protejate în gospodăriile cetăţenilor fac necesară şi oportună intervenţia în vederea soluţionării rapide a acestor probleme cu care se confruntă comunităţile locale.
Pentru sezonul de vânătoare 2015/2016 gestionarii fondurilor de vânătoare din judeţul Buzău pot recolta 12 exemplare urși, 12 exemplare lupi și 7 exemplare pisică sălbatică, iar obligaţia A.P.M. Buzău este de a se asigura că numărul maxim de intervenţie alocat gestionarilor este utilizat în primul rând pentru situaţiile în care animalele sălbatice au făcut pagube gospodăriilor cetățenilor omorând animale domestice pentru că prioritatea o reprezintă siguranţa cetăţenilor.” , a declarat Ionuț Apostu, directorul Agenției Județene de Mediu.

2 COMENTARII

  1. […] Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a aprobat o serie de derogări în cazul speciilor urs, lup şi pisică sălbatică, permițând astfel omorârea sau capturarea sălbăticiunilor. Pentru sezonul de vânătoare 2015-2016 a fost stabilită recolta de urși care nu poate fi mai mare de 12, lupi 12 și 7 exemplare de râs. Ca si excepție, aceste specii de animale pot fi capturate sau ucise și în afara perioadelor de derogare dacă pun în pericol sănătatea și securitatea publică sau chiar viața animalelor ” Şi în anul acesta am primit numeroase solicitări pentru a participa la comisiile de constatare şi evaluare a pagubelor produse …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.