Circa 200 de angajați ai Direcției Generale a Finanțelor Publice Buzău sunt în stradă, marți dimineață, într-un protest spontan, care a paralizat activitatea întregii instituției, spre nemulțumirea contribuabililor care au treabă la ghișee.
Finanțiștii vor salarii mai mari și sunt nemulțumiți că doar cei din instituțiile centrale vor primi bani mai mulți, așa cum au decis recent guvernanții. Protestatarii sunt deciși să rămână în stradă până când cineva îi va băga în seamă.
”Ne aflăm în fața unui protest spontan, suntem în fata instituției ca reacție la atitudinea Guvernului față de noi. Începand din 2013, ne aflăm într-un proces amplu de reorganizare și dupa doi ani si jumatet de reorganizare, de bulversare, guvernanții au considerat că e normal să scoată pe sub masă o ordonanță prin care să măreasca salariile doar celor din administrația publică centrală. Vreau să le reamintesc că noi suntem cei care contribuim cel mai mult la constituirea bugetului general consolidat. Toti salariații se află în protest spontan. Protestul va fi pe timp nelimitat, așteptam reacția autorităților, așteptăm ca guvernanții pe care i-am ales să-și îndrepte fața către noi, să contăm pentru ei, să ne cheme la negocieri. Sper ca opinia publică să fie alături de noi, noi suntem alături de ei, din 2013 de când ne reorganizăm, cu eforturi proprii, am făcut totul pentru a menține o stare normală la ghișee. Conducerea instituției e solidară cu protestatarii”, a declarat liderul de sindicat Adrian Radu.
Buzoienii nu sunt însă solidari cu protestatarii de la Finanțe. Oamenii spun că au treabă la ghișeele instituției și nu-i interesează protestul angajaților din Corabie, cu atât mai mult cu cât aici ”s-ar învîrti bani mulți” iar protestul ar fi nejustificat, spun oamenii.

”Stau aici și aștept cu mama în casă de 87 de ani, care trage să moară. DIn cauza lor nu pot lua ajutorul pentru căldură, că fac ei grevă, avem de toate și ne luăm de grevă. înțeleg să facă grevă cei amărâți, muritorii de foame, dar nu cei de la Finanțe. Vă dați seama cîți bani se învârt aici, cât bănet?. Sănătate nu avem, bani nu, pensii nu, o țară de nimic și de nimeni”, a spus un buzoian revoltat că nu-și poate rezoplva problemele la Finanțe din cauza grevei de marți.

Finanțiștii fac însă apel la cetățeni să-i înțeleagă și să-i sprijine
”E un protest spontan față de mărirea asalariilor doar pentru cei din ANAF și din MInisterul de Finanțe, în condițiile în care și structuruile din teritoriu au o activitate destul de grea.ne pare rău că s-a ajuns aici, sperăm să găsim înțelegere. ne pare rău că oamenii trebuie să facă drum întors, apelăm la înțelegerea lor”, a declarat Daniel Filip, unul dintre protestatari.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.