Consiliu protest
Angajații Consiliului Județean Buzău sunt solidari cu angajații Direcției de Finanțe, care au demarat marți dimineață un protest spontan , nemulțumiți că salariile lor nu au fost mărite, ci doar cele ale angajaților din aparatul central.
Funcționarii din Consiliul Județean au paralizat și ei activitatea instituției, timp de un ceas, în intervalul orar 8.30-9.30, în semn de solidaritate cu finanțiștii, ambele categorii de angajați făcând parte din același sindicat.
După 9.30, angajații de la Consiliul Județean au reintrat în birouri și și-au continuat activitatea în mod normal în timp ce finanțiștii au rămas în stradă, cu ghișeele închise, spre nemulțumirea buzoienilor care au avut treabă la Corabie
Alianţa Sindicatelor Sed Lex a anunţat, marţi, că angajaţii din instituţiile fiscale, din primării şi din alte unităţi din administraţia locală au declanşat un protest spontan pe termen nelimitat, cerând creşteri salariele similare celor acordate în învăţământ şi sănătate.

Potrivit reprezentanţilor Sed Lex, acţiunile de protest au fost declanşate spontan şi durata acestora nu poate fi precizată, angajaţii din administraţie publică reclamând faptul că lor nu le-au fost acordate creşteri salariale, în condiţiile în care în acest domeniu media salarizării este de aproximativ 1.350 de lei net.

”Din cauza modului defectuos în care este gestionată politica salarială din România, creând discriminări între categorii sociale ş chiar între angajaţii din cadrul administraţiei publice (vezi creşterile salariale acordate în învăţământ şi sănătate, precum şi angajaţilor din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF), salariaţii din domeniul Fiscului, din primării şi din alte instituţii din administraţia publică centrală şi locală au declanăat au declanşat acţiuni spontane la nivel naţional, solicitând în mod expres acordarea de creşteri salariale”, spun liderii Sed Lex, într-un comunicat de presă.

1 COMENTARIU

  1. […] Angajații Consiliului Județean Buzău sunt solidari cu angajații Direcției de Finanțe, care au demarat marți dimineață un protest spontan , nemulțumiți că salariile lor nu au fost mărite, ci doar cele ale angajaților din aparatul central. Funcționarii din Consiliul Județean au paralizat și ei activitatea instituției, timp de un ceas, în intervalul orar 8.30-9.30, în semn de solidaritate cu finanțiștii, ambele categorii de angajați făcând parte din același sindicat. După 9.30, angajații de la Consiliul Județean au reintrat în birouri și și-au continuat activitatea în mod normal în timp ce finanțiștii au rămas în stradă, cu ghișeele închise, spre nemulțumirea buzoienilor care Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.