Adrian Titieni
Joi și vineri, Centrul Județean de Cultură și Artă revine în atenția buzoienilor cu două noi producții cinematografice românești proiectate în Amfiteatrul din Parcul Tineretului unde intrarea spectatorilor este gratuită. Astfel, joi de la ora 21.00 buzoienii amatori de filme vor putea viziona pelicula lui Andrei Zinca, „Puzzle” un film din a cărui distribuție fac parte Adrian Titieni, Cătălina Mustaţă și Rodica Mandache.

Filmul prezintă povestea unui executor judecătoresc din România post-revoluţionară (Adrian Titieni), frustrat de existenţa lui solitară şi lipsită de pasiune care îşi dă seama că cei din jurul său nu fac altceva decât să se folosească de el. Deşi are o familie frumoasă şi e căsătorit de mulţi ani cu Lena (Cătălina Mustaţă), realizează că singurul prieten îi este un bătrân scriitor orb (Dan Nuţu), pe care îl cunoaşte când ajunge să îl evacueze din propria locuinţă.
Inspirat de gândirea acestuia, găseşte curajul să treacă dincolo de toate regulile pe care le acceptase în viaţă. Astfel, va regăsi bucuria unei existenţe libere şi pasionante, şi ajunge să se îndrăgostească de o femeie mult mai tânără decât el (Tünde Skovràn). Pentru ea, va fi gata să sacrifice tot ceea ce construise până atunci: căsătoria, slujba, poziţia socială. Până la urmă, însă, descoperă că, din nou, a fost doar folosit. La fel ca piesele unui puzzle, toate destinele protagoniştilor se înlănţuiesc.
Vineri, în ultima zi lucrătoare a săptămânii, organizatorii au pregătit o comedie în regia lui Dan Chișu în care rolurile principale sunt jucate de Anca Florescu, Adrian Titieni, Tudor Smoleanu și Ionut Vișan.

„Şi caii sunt verzi pe pereţi” este o poveste despre iluzia de a te îmbogăți în România. Într-o ţară în care poveștile izbitoare de a te îmbogăți sunt peste tot, cineva crede c㠃un astfel de lucru nu este doar posibil, dar este și ușor realizabil. Povestea urmeazムdou㠃destine: cel al unui cuplu de tineri, care ar fi putut deveni bogați, celălalt urmărește povestea a doi adulți, care din cauza lipsei lor de cunoștințe atunci când vine vorba de tehnologia modernă, sunt păcăliţi de un spam primit pe e-mail, intră într-o loterie online falsă și pierd toate economiile lor. Poveștile se întâlnesc la sfârşit, când se pierde orice sperantムși refuză singura lor şansムde a se îmbogăţi.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.