Un adolescent de 14 ani a fost salvat aseară de pompierii buzoieni după ce locuința în care minorul se afla a fost inundată de fumul rezultat în urma unui incendiu.

Adolescentul, care se afla singur într-un apartament situat la etajul 4 al unui bloc din cartierul Dorobanți, s-a speriat de fumul care i-a inundat camera și a ieșit pe balcon strigând după ajutor. Vecinii au dat alarma iar în scurt timp pompierii s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale de stins incendii și cu o ambulanță SMURD. La sosirea acestora incendiul se manifesta cu flacără mocnită și  degajare mare de fum. În urma intervenției prompte focul a fost lichidat iar minorul a fost salvat din balcon și după ce a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență pentru îngrijiri medicale. Intervenția pompierilor a durat aproximativ 30 de minute.

În urma anchetei desfășurate după lichidarea focului pompierii au stabilit că incendiul a pornit de la un fier de călcat uitat în priză care a aprins alte materiale combustibile aflate în vecinătate.

În România au loc anual 6.000 de incendii de locuințe în  urma cărora își pierd viața 180 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.