Primarul Constantin Toma reacționează la atacul politic lansat, joi, de prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu asupra social-democraților buzoieni pe care îi acuză nu au făcut nimic pentru Buzău timp de 26 de ani cât s-au aflat în fruntea administrației locale buzoiene prezentând în schimb realizările celui mai mare primar al Buzăului, liberalul Nicu Constantinescu.

Într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, primarul Constantin Toma îl pune la punct pe candidatul liberal impus de la Centru dându-i exemplu pe „iluștri” liberali din ziua de astăzi.

Constat că liberalii buzoieni trăiesc din amintiri. Nicu I. Constantinescu a venit la vârsta de 27 de ani în Buzău ca director al Prefecturii, iar în acelaşi an s-a căsătorit cu buzoianca Maria Aur cu care a avut 7 copii, rămânând până la moarte un adevărat fiu al Buzăului. A fost cel mai mare primar al oraşului şi, în semn de adâncă preţuire, eu însumi am decis ca sala de festivităţi a Palatului Comunal să poarte numele acestuia.

A murit în aprilie 1905, la 65 de ani, după aproape 40 de ani dedicaţi modernizării Buzăului, fiind animat doar de dorinţa de a face bine oraşului şi locuitorilor lui, fără să se gândească vreo clipă la interesul propriu. Drept dovadă, la doar 4 luni de la încheierea ultimului mandat de primar, în ianuarie 1905, a murit sărac. Atât de sărac încât Consiliul Local s-a reunit pentru a aproba de urgenţă acoperirea cheltuielilor de înmormântare, în sumă de 2.580 de lei.
Domnule Teodor Atanasiu, vă regăsiţi cumva în destinul acestui mare Buzoian? Aveţi de gând să vă jertfiţi şi să muriţi sărac pentru binele Buzăului?

Vă sugerez, însă, domnule Atanasiu, să recomandaţi liberalilor buzoieni să nu ascundă sub preş „iluştrii” urmaşi ai marelui primar pe care l-a avut Buzăul:

– Ionel Tescaru, candidat PNL la Primăria Buzău în anul 2004, managerul Companiei de Apă, care încasează lunar, „în mână”, 180 de milioane de lei vechi din banii buzoienilor, pentru a le livra cea mai scumpă apă din ţară şi pentru a-i jecmăni cu apa meteorică;

– Constantin Ionescu, candidat PNL la Primăria Buzău în 2008 sau, mai simplu spus, candidatul Companiei de Apă în 2016, actual consilier local, care nu face decât să respecte dispoziţiile protectorului său, Ionel Tescaru, fiind angajat al Companiei de Apă;

– Dragomir Văsîi, membru PNL, director economic la Compania de Apă, „mâna dreaptă” a lui Tescaru şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Urbis SRL Buzău, o altă societate a primăriei ce consumă nejustificat banii buzoienilor.

Domnule Atanasiu, toţi cei trei menţionaţi încasează sute de milioane de lei lunar, luaţi din buzunarul buzoianului, fără să contribuie cu ceva la bunăstarea oraşului. Ci doar la propria lor bunăstare!

Aceştia sunt, domnule Atanasiu, liberalii de azi pe care dumneavoastră, probabil în totală necunoştinţă de cauză, îndrăzniţi să-i comparaţi cu Nicu I. Constantinescu!”, scrie Constantin Toma în mesajul de pe pagina sa de Facebook.


PSD BUZAU/ OBSERVATORUL BUZOIAN/ CUI 11160007

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.