Toate mişcările PNL în legătură cu desfăşurarea alegerilor locale trădează disperarea, este de părere deputatul social-democrat Adrian Mocanu. De asemenea, deputatul buzoian mai spune că liberalii și-au dat seama că nu au nici o șansă să își adjudece Primăria Capitalei și nici marile orașe ale țării.

„Schimbarea cu 180 de grade a atitudinii referitoare la modalitatea de alegere a primarilor (un singur tur de scrutin sau două tururi) indică faptul că liberalii au realizat că nu au nicio şansă cu Cristian Buşoi în Capitală, depăşit în sondaje categoric de Gabriela Vrânceanu Firea, sau cu ceilalţi candidaţi din marile oraşe ale ţării”, spune deputatul Adrian Mocanu.
Totodată, Mocanu mai spune că liberalii încearcă acum să schimbe modalitatea de alegere a primarilor vrând să renunțe la alegerile dintr-un singur tur deși au fost susținătorii acestei idei.
„Pentru a nu se ajunge la varianta pe care o lăudaseră, până mai ieri, a alegerilor într-un singur tur, varianta care nu ar da şanse prea mari partidului la locale, PNL a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a schimbă macazul, chiar dacă sunt conştienţi de palmele pe care şi le-ar lua din plan extern, prin încălcarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia, care a sugerat că nu este normal să schimbi normele legale cu privire la ordinea electorală cu mai puţin de un an înainte de alegeri”, a mai declarat tânărul deputat buzoian.

În final, deputatul Adrian Mocanu le transmite liberalilor să își continue combinațiile electorale pentru că nu au reușit să identifice încă o variantă care să îi scoată câștigători.
„Deunăzi, am luat act şi de propunerea năstruşnică a liberalului Radu Carp, care dorea implementarea sistemului votului suplimentar, aplicat în… Anglia. Sugestia mea pentru liberali este să încerce să îşi extindă combinaţiile electorale, pentru că, cel puţin până acum, nicio manevră pare să nu îi ajute”, a conchis Adrian Mocanu.

1 COMENTARIU

  1. […] „Schimbarea cu 180 de grade a atitudinii referitoare la modalitatea de alegere a primarilor (un singur tur de scrutin sau două tururi) indică faptul că liberalii au realizat că nu au nicio şansă cu Cristian Buşoi în Capitală, depăşit în sondaje categoric de Gabriela Vrânceanu Firea, sau cu ceilalţi candidaţi din marile oraşe ale ţării”, Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.