Punct final în procesul în procesul torționarului Alexandru Vişinescu fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat. Vișinescu a ajuns în fața magistraților la ultimul termen cu lacrimi în ochi și le-a spus acestora că nu este vinovat și că a fost doar executantul unor ordine. Instanța a rămas în pronunțare și urmează să se pronunțe pe data de 10 februarie.

Alexandru Vişinescu nu a vrut să le vorbească de la început magistraților invocând faptul că este grav bolnav iar avocata sa a venit cu explicații în fața completului.
Apărătoarea lui Vișinescu a a cerut o pedeapsă mai blândă pentru clientul său argumentând că cei 20 de ani de închisoare primiţi de Alexandru Vişinescu în primă instanţă nu sunt justificaţi atâta timp cât fostul comandant de la Râmnicu Sărat a îndeplinit, spun ei, simple ordine.
Pe de altă parte, rudele și urmașii victimelor care și-au găsit sfârșitul sub „domnia” lui Vișinescu la Râmnicu Sărat au cerut despăgubiri de zeci de mii de euro.
Alexandru Vişinescu este acuzat de moartea a șase deţinuţi politic închişi în penitenciarul de la Râmnicu Sărat a fost condamnat de prima instanță la 20 de ani de închisoare. El urmează să afle verdictul final în cazul său în data de 10 februarie.
Peste două săptămâni, Alexandru Vişinescu va afla definitiv care este pedeapsa dată de judecători, la capătul unui proces început în vara anului 2014. Alexandru Vişinescu este primul torţionar din perioada comunistă care a ajuns în faţa justiţiei.

2 COMENTARII

  1. […] Punct final în procesul în procesul torționarului Alexandru Vişinescu fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat. Vișinescu a ajuns în fața magistraților la ultimul termen cu lacrimi în ochi și le-a spus acestora că nu este vinovat și că a fost doar executantul unor ordine. Instanța a rămas în pronunțare și urmează să se pronunțe pe data de 10 februarie. Alexandru Vişinescu nu a vrut să le vorbească de la început magistraților invocând faptul că este grav bolnav iar avocata sa a venit cu explicații în fața completului. Apărătoarea lui Vișinescu a a cerut o pedeapsă mai blândă pentru clientul său argumentând …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.