Un cetățean chinez de 54 de ani care desfășoară mai multe afaceri în județul Buzău, mai precis în comuna Pârscov, este acuzat de evaziune fiscală și delapidare cu un prejudiciu estimat la aproape 5,3 milioane de lei.
Potrivit Poliției, cetățeanul chinez este suspectat că în perioada octombrie 2007 – august 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din judeţul Buzău, care se ocupă cu comerţul cu produse electronice şi electrocasnice, a înregistrat în evidenţa contabilă tranzacţii comerciale cu trei agenţi economici din Giurgiu, Constanţa şi Bucureşti, constând în aprovizionări cu produse electrocasnice şi prestări servicii. În realitate însă, aceste tranzacții nu s-au desfășurat. În baza acestor tranzacţii fictime, străinul a diminuat masa impozabilă, sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit şi TVA în valoare de aproape 5, 3 milioane de lei.
În baza operaţiunilor fictive desfăşurate cu firma din Giurgiu, bărbatul chinez a virat fără drept în contul acestei societăţi suma de aproape 6 milioane de lei, care ulterior a fost schimbată în dolari şi transferată în Ungaria și China.
Tot din cercetări, a mai rezultat că toate aprovizionările cu produse electrocasnice de la societatea din Bucureşti au făcut obiectul unor livrări intracomunitare în Ungaria, operaţiuni comerciale care nu au fost confirmate de agentul economic din ţara respectivă.
Cercetările în acest caz au fost iniţiate în luna iunie 2011 de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.Având în vedere că prejudiciul pentru infracţiunea de evaziune fiscală depășește un milion de dolari, fiin de aproape 5, 3 milioane de lei, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor vor propune Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău declinarea competenţei în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.