Așteptările social-democraților buzoieni, care sperau în schimbarea candidatului la Consiliul Județean astfel încât omul lor să fie susținut pentru un nou mandat, au fost spulberate în această seară chiar de șeful partidului, Victor Ponta.
În cadrul unei conferințe de presă comună susținută de cei trei copreședinți ai USL, liderul social-democrat, Victor Ponta, a declarat, încă o dată pentru ei care n-au înțeles din prima și aveau nevoie de explicații suplimentare, că deciziile luate la începutul lunii septembrie a anului trecut în ce privește candidații de la Buzău rămân neschimbate. Chiar dacă conducerea Organizației Județene a PSD Buzău a încercat în nenumărate rânduri să schimbe decizia luată în toamna anului trecut, cei trei copreședinți ai USL s-au dovedit, iată, de neînduplecat. Deși Buzăul nu a ajuns la București pentru a depune listele cu candidați pentru toate localitățile județului, Ponta a spus în această seară răspicat că la Buzău, candidatul USL la președinția Consiliului Județean aparține ACD și nu PSD, așa cum s-a stabilit, de altfel, la începutul lunii septebrie 2011.
„De la 1 septembrie se știe acest lucru. USL o să funcționeze și la Buzău, cum adică nu funcționează? Am luat toate deciziile peste tot. Buzăul urmează să vină la București și vom prezenta toate candidaturile din județ pe data de 15. Candidatura pentru Consiliul Județean Buzău aparține ACD”, a spus Victor Ponta.
La rândul său, președintele PNL a ținut să precizeze că nici un moment nu s-a pus problema schimbării candidatului desemnat și că acesta a rămas liberalul Cristi Bîgiu. „Sunt stabilite candidaturile și s-au anunțat deja din septembrie anul trecut. Eu mă gândesc totuși că sunteți profesioniști ai memoriei”, a completat președintele PNL, Crin Antonescu.
Date fiind ultimele declarații ale președintelui PSD, Victor Ponta, este așteptat ca în zilele următoare actualul președinte al Consiliului Județean, Victor Mocanu, să-și clarifice poziția care, conform ultimelor informații ar putea fi aceea de candidat independent la șefia miniparlamentului județean. Pe de altă parte, cum incertitudinile în ce privește cel mai râvnit post din administrația județeană au fost spulberate în această seară de către declarațiile lui Victor Ponta rămâne de văzut care va fi situația și în celelalte localități din județ și dacă, în cel de-al doisprezecelea ceas, PSD va accepta să coopereze cu PNL, așa cum indică șefii de la Centru.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.