Constantin TOMA

Constantin Toma a cerut insolvența a trei dintre cele 8 societăți membre ale Grupului Romet. La începutul lunii februarie Tribunalul Buzău a dispus deschiderea procedurii de insolvențăa pentru trei firme din cadrul Holdingului Grup Romet. Este vorba despre firmele S.C. Aromet S.A, S.C. Grup Romet S.A și S.C. Romterm S.R.L., societăți care înregistrau la finele anului datorii de aproape 75 de milioane de euro. Motivul care l-a determinat pe afaceristul buzoian să solicite intrarea în insilvență a celor trei societăți pare a fi lipsa de lichidităţi şi blocajul de pe fondurile europene, mai cu seamă POS Mediu, prin care sunt finanţate o mare parte din vânzările grupului.
„Nu este un moment uşor. Încercăm să luăm o gură de aer şi să mergem mai departe. Am avut un an slab în 2012. A fost o mică creştere la afaceri, dar am ieşit pe pierdere şi chiar dacă ar fi fost profit banii nu sunt pentru că nu i-am încasat. Am făcut şi o simulare pe anul acesta şi era destul de proastă, astfel că la începutul lunii, după mai multe analize, am decis că aceasta este soluţia ca să putem continua activitatea. Ne-am cerut noi insolvenţa şi cred că este o decizie de maturitate”, a declarat Constantin Toma, proprietarul grupului Romet Buzău pentru Ziarul Financiar.
Grupul Romet, este format din 8 firme, și este unul dintre cei mai mari producători romani de echipamente pentru tratarea apelor în vederea potabilizării, echipamente pentru tratarea apelor uzate, hidranți, pompe,vane, conducte, contoare de apa, instalații complete de irigat, a instalațiilor de încălzire cu panouri solare și cu tuburi radiante, în producția de echipamente pentru stingerea incendiilor, confecții metalice diverse și piese turnate.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.