Leontin DRAGULESCU

UPDATE: Judecătorii Cristi Danileț și Alina Ghica au fost revocați din funcția de membri ai CSM astfel că nu se mai ia în calcul declanșarea altor forme de protest de către magistrați.

 Magistraţii de la Judecătoria Buzău protestează, marți dimineață, alături de judecători din întreaga țară față de refuzul plenului Consiliului Superior al Magistraturii de a da curs cererii de revocare din funcția de membru al CSM a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica . Din această cauză, magistrații buzoieni au decis să intre în sala de judecată cu o întârziere de 30 de minute.
“Am recurs la această măsură alăturându-ne astfel colegilor din ţară pentru a avertiza CSM că e dator să-şi îndeplinească atribuţiile, conform legii. Vom intra în şedinţe cu o întîrziere de 30 de minute în această dimineaţă”, a declarat judecătorul Leontin Drăgulescu.
La Buzău erau programate în această dimineață două ședințe de judecată, una penală și una civilă.
Asociaţia Magistraţilor a cerut, marți, tuturor judecătorilor din ţară să intre în grevă pe perioada desfăşurării şedinţei CSM, în care se discută revocarea magistraţilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ. Reprezentanţii asociaţiei reclamă faptul că cei doi nu au fost înlăturaţi din consiliu. Doua mii de judecători au votat pentru înlăturarea Alinei Ghica şi a lui Cristi Danileţ din CSM.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.