Bacalaureatul, "durere de dinţi"

Peste 2390 de candidaţi, şase centre de examen, două centre zonale de evaluare şi camere video în fiecare sală de susţinere a probelor este „arsenalul” pregătit pentru a doua sesiune a Bacalaureatului, la Buzău. Niciodată în istoria sesiunii de toamnă a examenului de maturitate nu a mai fost o asemenea desfăşurare de forţe, iar organizatorii promit vigilenţă maximă.

 

Centrele de examen, aşa cum ne-au fost prezentate de conducerea Inspectoratului Şcolar, ieri, sunt: Colegiul Tehnic Buzău, Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” Rîmnicu Sărat şi Grupul Şcolar Tehnologic „Dimitrie Filipescu” (din care lucrările vor fi preluate şi evaluate în Liceul de Artă „Margareta Sterian”), Colegiul Agricol „Dr. C. Angelescu” Buzău, Grup Şcolar „Costin Neniţescu” Buzău şi Grup Şcolar de Meserii şi Servicii Buzău (cu centru de evaluare a lucrărilor în Liceul cu Program Sportiv.

 

Cele trei probe scrise, cu monitorizare video, din sesiunea a II-a a Bacalaureatului încep pe 29 august, aglomeraţia de candidaţi fiind în primul rând efectul dezastrului din prima sesiune, când doar 54% dintre absolvenţii de liceu buzoieni au promovat examenul la care se înscriseseră 3937 candidaţi la diplomă.

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.