Primăria municipului Buzău și cea a comunei Gherăseni au solicitat sprijinul prefectului pentru a obține de la Guvern suplimentarea fondurilor necesare plății indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora. Dacă la Gherăseni autoritățile mai au nevoie, până la sfârșitul anului, de aproximativ 1,5 miliarde de lei vechi, la Buzău situația nu este așa de simplă. Primăria Buzău solicită Guvernului nu mai puțin de 35 de miliarde de lei vechi pentru ca plata persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora să fie asigurată până la finele anului.
Până la o decizie în acest sens, Primăria Buzău a sistat deja plățile către persoanele defavorizate. Deja banii s-au terminat iar plata indemnizațiilor aferente lunii iunie nu a fost făcută integral, ea urmînd să se reia după suplimentarea fondurilor de la buget.
Problema indemnizațiilor pentru persoane cu handicap și a însoțitorilor acestora nu este de ieri, de azi. După ce anul trecut restanțele pe ultima jumătate de an au reușit să fie achitate abia spre finalul anului, la începutul lui 2011 responsabilii din Palatul Comunal au atras atenția că povestea riscă să se repete dacă Guvernul nu alocă suficienți bani, fapt care s-a și întâmplat de altfel, spre disperarea oamenilor şi aşa loviţi de soartă.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.