Un centru de preluare a apelurilor de urgență de tip 112 destinat, exclusiv, persoanelor cu defieciențe de auz și vorbire va lua ființă, din toamnă, la Buzău. Noul serviciu care va fi pus la punct de Prefectură în parteneriat cu Asociația 1 Iunie și Consiliul Județean Buzău va fi deservit de persoane care stăpânesc limbajul mimico-gestual, capabile să preia reclamațiile de la cei care nu se pot exprima. Ceea ce ridică însă numeroase semne de întrebare este modalitatea prin care persoanele cu deficențe vor apela serviciul respectiv. Ceea ce se știe cu certitudine este că apelurile vor trebui să fie unele video, însă cum va fi posibil acest lucru rămâne deocamdată o necunoscută cel puțin pentru prefectul județului Buzău.
”E un 112 altfel decât celălalt. E cu camere web însă, strict probleme tehnice nu știu să vă dau, pentru că sunt mai multe variante de lucru discutate la nivelul Serviciului de Telecomunicații Speciale. În septembrie vom ști cu siguranță care va fi procedura exactă. Eu zic totuși că e un lucru bun, pentru că ei sunt deocamdată singura categorie defavorizată în ceea ce privește accesul la 112”, a declarat prefectul județului Buzău, Paul Beganu.
Așadar, până la acest moment, cea mai probabilă variantă ar fi ca apelurile să fie făcute din fața unui calculator conectat la internet şi dotat cu cameră web. Acest lucru nu va permite însă persoanelor cu deficiențe să apeleze respectivul serviciu decât din anumite locații. O altă variantă ar putea să o constituie apelurile video de tip 3G, însă atât telefoanele cât și abonamentele costă destul de mult. În plus, oamenii trăiesc vremuri în care nici indemnizaţiile nu şi le iau cu lunile, şi în nici un caz nu s-ar gândi şi nu avea posibilitatea unor asemenea investiţii.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/07/Paul-BEGANU1.mp3|titles=Paul BEGANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.