Câteva sute de oameni au umplut miercuri Sala Mare a Consiliului Județean pentru a participa la ședința de desemnare a președinților și locțiitorilor celor peste 400 de secții de votare de la nivelul județului. Ședința a fost condusă de președintele Tribunalului Buzău, judecătorul Constantin Florescu, iar prioritate la ocuparea funcțiilor de șef sau locțiitor al unei secții de votare l-au avut, ca și în anii anteriori, magistrații și persoanele cu studii juridice.
Noutatea de la acest scrutin o reprezintă faptul că secretarii unităților administrative nu mai pot conduce birourile electorale. Aceștia, deși sunt buni cunoscători ai legilor în vigoare, sunt excluși de pe listă de Agenția Națională de Integritate, pe motiv de incompatibilitate.

Președinții și locțiitorii aleși miercuri vor trebui să participe în zilele rămase până la scrutinul din 25 mai la instruiri iar cu 48 de ore înaintea votului vor trebui să preia buletinele de vot și ștampilele și să le ducă în localitățile unde au fost desemnați să conducă secțiile de votare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.