Orice persoană care a jucat un joc pe computer în care este simulată o acțiune de luptă își dorește să aibă parte de același nivel de adrenalină și-n viața reală. Airsoftul este îmbinarea între sport și activitatea recreațională care le oferă celor cu vârsta de peste 18 ani posibilitatea de a beneficia de transpunerea în situații de luptă ca-n realitatea virtuală, în medii reale. Un magazin de airsoft online (http://www.airsoft.ro/) poate transforma foarte ușor orice joc video într-o “luptă” în realitate, în care obiectivul “Capture the Flag” nu mai este atins cu ajutorul personajelor virtuale, ci chiar de către jucător, în mod real!

Din realitatea virtuală în cea reală – fără nicio diferență!

Marele avantaj oferit de către jocurile de airsoft este că oferă realism în stare pură, fără ca participanții la joc să fie puși în pericol. Ce înseamnă, mai exact, un meci de airsoft?

  • Stabilirea unei zone de luptă într-un mediu real (pădure, câmp, bază militară dezafectată, etc.), utilizarea unor replici de arme reale, precum și a unui echipament de luptă aferent;
  • Trasarea unor obiective care trebuie îndeplinite de către participanți (pot fi individuale sau de grup, în funcție de strategie abordată);
  • Respectarea unor reguli și norme universal valabile pentru acest sport de către toți participanții la joc;
  • Numeroase scenarii de desfășurare a acțiunii, de la operațiuni simple și până la reeditarea unor evenimente reale.

Participanții își pot alege, în funcție de tipul de eveniment (MED – distanța de angajare minimă sau MIL-SIM – simularea unor acțiuni militare la un nivel ridicat de realism) între armele de tip AEG (electrice), GNB (cu gaz) sau pe arc (o gamă extinsă de astfel de replici pentru airsoft găsiți pe http://www.airsoft.ro/Arme-pentru-airsoft-19) și-și vor stabili clasele de joc. În cadrul unui eveniment de airsoft, jucătorul poate evolua precum în jocurile video:

  • Echipat în mod corespunzător, cu arme de foc similare celor folosite de către soldați;
  • În situații de luptă care au loc în locații reale, într-un mediu despre care nu are informațiile necesare;
  • Își poate alege o clasă de joc (Rifleman, Dmr, Saw sau Sniper) în funcție de echipamentul deținut și va respecta regulile impuse de clasa aleasă;
  • Va beneficia de un nivel ridicat de adrenalină, dar într-un mediul controlat din punct de vedere al riscului de accidentări.

Pentru cei care își doresc mai mult decât un simplu joc video, airsoftul constituie alternativa cea mai reală de joc. Fiind o activitatea legală (atât timp cât utilizarea replicilor este efectuată într-un cadru privat și organizat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare), orice participant la un astfel de eveniment se poate bucura atât de de eliberarea de stres, cât și de mișcarea în aer liber, ceea ce înseamnă un mare plus în ceea ce privește beneficiile, comparativ cu un joc video!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.