Misiune extrem de dificilă a jandarmilor buzoieni care au încercat ieri să învingă iarna și să ajungă cu provizii la căminul de bătrâni de la Câmpeni.
Împreună cu preotul Mihail Milea, jandarmii au pornit în jurul prânzului pentru a duce provizii către trei cămine de copii și bătrăni din județ unde, din cauza drumurilor impracticabile, alimentele erau pe sfârșite. Primul popas a fost făcut la Centrul de Plasament din Stâlpu unde jandarmii au lăsat pâine, conserve, fasole și orez, toate cumpărate de angajații Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău.
După ce au lăsat alimentele necesare copiilor de la Centrul de Plasment din Stâlpu, convoiul a pornit spre căminul de bătrăni din Ulmeni al fundației Sfântul Sava.
Dacă până la Stâlpu drumul nu a ridicat prea mari probleme, porțiunea de șosea națională dintre Merei și Ulmeni a dat mari bătăi de cap celor 20 de jandarmi. Ei au fost nevoiți să pună mâna pe lopeți pentru a-și croi drum printre nămeți iar mașinile cu alimente să poată ajunge cu bine la destinație.
După câteva zeci de minute de dat la lopeți, porțiunea de drum cea mai dificilă a fost depășită iar jandarmii împreună cu preotul Mihail Milea au ajuns la căminul înconjurat de zăpadă unde au lăsat o parte din alimentele aduse și au dat o mână de ajutor pentru îndepărtarea mormanului de zăpadă, în așa fel încât accesul în curtea așezământului să nu se mai facă atât de greu.
Partea cea mai dificilă a misiunii a fost însă încercarea de a străpunge zidul alb de zăpadă format la ieșirea de pe DN 2 E85 către localitatea Movila Banului. Timp de mai multe ore, un utilaj de deszăpezire a încercat să croiască drum printre nămeți astfel ca mașina de teren a Jandarmeriei să se poată deplasa către așezământul de bătrâni de la Câmpeni.
Din păcate, utilajul pus la dispoziție de Primăria din Movila Banului nu a putut îndepărta zăpada de pe drum până la lăsarea serii astfel că atât jandarmii cât și preotul Mihail Milea au decis ca proviziile aduse pentru bătrânii de la Câmpeni să fie lăsate la biserica din Cioranca de unde să fie luate în cursul zilei și transportate cu ajutorul utilajelor de deszăpezire.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.