Desemnarea liberalului Cristi Bîgiu drept candidat al USL la președinția Consiliului Județean îi macină tare pe social democrați, ațâțați de Victor Mocanu, cel care nu vrea și pace să accepte că nu mai este agreat pentru obținerea unui nou mandat. Astfel că, situația de la Buzău a fost din nou subiect de discuție între pesediștii de la Centru, convocați ieri în ședința Comitetului Executiv al PSD.
Având din nou ocazia să se plângă că îi scapă din mînă cea mai importantă funcție din județ din postura căreia poate manevra după bunul plac banii județului, Victor Mocanu s-a tânguit ieri din nou în fața colegilor de partid, spunând că nu este de acord cu desemnarea unui liberal drept candidat al USL la președinția Consiliului Județean Buzău.
În apărarea sa ar fi sărit, conform unor surse din interiorul partidului citate de „Gândul”, chiar președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu care i-ar fi cerul lui Victor Ponta să renegocieze acordul cu liberalii.
„Dacă nu te înţelegi cu Crin Antonescu, vin eu să discut cu el”, i-ar fi spus preşedintele de onoare al PSD lui Victor Ponta. Fostul șef de stat, Ion Iliescu a mai declarat că după părerea sa vor exista negocieri cu partenerii liberali, negocieri în care, dacă este nevoie, se va implica personal.

De cealaltă parte, președintele PNL Crin Antonescu a afirmat în nenumărate rânduri că nu va accepta schimbarea candidaţilor stabiliți deja pentru alegerile locale. Aflat la Buzău la finalul anului trecut, Antonescu dădea asigurări că liberalul Cristi Bîgiu va fi candidatul USL la președinția Consiliului Județean Buzău, spunând că este doar o problemă de timp până când social-democrații buzoieni se vor împăca cu ideea.
„ Îi asigur pe toți că ce s-a discutat la nivelul USL și ce s-a stabilit la nivel național pentru județul Buzău nu a fost nici o secundă și nu va fi pus sub semnul întrebării. Cristi Bâgiu este candidatul USL la Consiliul Județean și, dacă asupra acestui lucru nu există nici un fel de discuție, mai rămâne de lămurit atitudinea partenerilor noștri de la nivel local din PSD”, declara în decembrie Crin Antonescu.
De altfel, în apărarea liberalilor ar fi sărit și persoane din actuala conducere a PSD, gestul lui Iliescu fiind taxat de pesediștii care se tem că declarațiile fostului șef de stat i-ar putea supăra pe partenerii de alianță. Mai mult, o renegociere a candidaturiii de la Buzău ar putea da naștere unui val de nemulțumiri și solicitări de schimbare a celor desemnați pentru funcțiile din fruntea administrațiilor județene, în întreaga țara.
„Dacă vom avea pretenţii la Buzău, liberalii vor ridica şi ei pretenţii în alte judeţe. În cadrul negocierilor privind împărţirea candidaturilor a existat o cheie la nivel naţional. Dacă într-un singur loc se redeschide discuţia, ea se poate redeschide la nivel naţional, ceea ce poate arunca USL în aer cu doar câteva luni înaintea alegerilor locale” , susţin cei din conducerea PSD.

De meționat faptul că de la izbucnirea scandalului dntre liberali și social-democrații buzoieni, după desemnarea candidaturilor comune ale USL din luna septembrie, președintele de onoare al PSD este singurul social-democrat care îi ia apărarea direct președintelui Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu. Până acum atât președintele Victor Ponta cât și alți membri din actuala conducere a PSD au spus, și nu o dată ci de mai multe ori, că Mocanu ar trebui să se împace cu ideea că nu el va fi candidatul USL la Buzău.
Situaţia de la Buzău urmează să fie tranşată în zilele următoare de o comisie care va decide ce candidaturi va avea fiecare partid. Potrivit acordului USL, liberalii vor desemna candidaţi pentru 19 consilii judeţene, iar PSD pentru 22. Chiar dacă s-a vorbit de paritate, liberalii au fost de acord să cedeze în favoarea social-democraţilor câteva administrații judeţene.

Revenim cu declarații.

Ciprian STERIAN

11 COMENTARII

 1. Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că liberalii nu sunt de acord cu renegocierea candidaturilor pentru primării şi Consilii Judeţene.
  Liberalul a spus că situaţia de la Buzău nu se poate schimba şi că „poziţia de candidat la Consiliul Judeţean în numele USL revine PNL”.
  „Domnul Iliescu este binevenit la orice negociere viitoare, dar PSD îşi stabileşte delegaţia. Eu pot sta de vorbă cu domnul Iliescu, dar nu se poate reveni asupra negocierii”, a subliniat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

 2. Ne-am lamurit si ne-am saturat de aceasta familie care vrea tot!
  Sa dispara MOCANII din viata noastra!
  Ei n-or fi vazand ca lumea se schimba?
  Ca oamenii vor alte fete, nu astea triste de care s-au plictisit?

 3. Domnului Iliescu nu ii mai place sa controleze doar stanga comunista, vrea sa isi extinda influenta si asupra dreptei liberale. Chiar crede ca poate speria pe oricine, in afara de micutii lui slujitori din PSD?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.