Reprezentanții Poliției Municipale și cei ai Uniunii Asociațiilor de Proprietari Buzău au inaugurat astăzi un nou birou al polițistului de proximitate, în sediul unei asociații de proprietari. Acesta este cel de-al doilea spațiu pus la dispoziție de UAP Buzău în cadrul protocolului încheiat cu Inspectoratul Judetean de Politie, privind înființarea birourilor de lucru pentru polițiștii de proximitate, în sediile asociațiilor de proprietari. Prin inaugurarea noului birou situat în sediul asociației de proprietari PT 31 – Democrației, în spatele Clubului Polițiștilor, UAP Buzău împreună cu Poliția Municpală își propune să crească prezența polițiștilor de proximitate în rândul cetățenilor, să înlesnească contactul locatarilor cu polițiștii de proximitate, o intervenție mai rapidă a oamenilor legii în cazul păstrării liniștii și ordinii publice și cunoașterea găștilor de cartier dar și sporirea gradului de securitate al administratorilor de bloc care prin natura meseriei manipulează valori mari de bani.
„Încercăm ca polițiștii de proximitate să fie prezenți cât mai mult timp în stradă pentru că prin simpla prezență pot preveni elemente nedorite. Din această cauză, încercăm identificarea de spații nu doar cu ajutorul Uniunii Asociațiilor de Proprietari dar și cu ajutorul altor parteneri”, a declarat comisarul Ioan Irimia de la Poliția Municipală Buzău.
Pe lângă avantajele pe care le oferă noile sedii polițiștilor de proximitate, și administratorii de bloc au de câștigat.
„Prezența polițiștilor de proximitate în birourile asociațiilor de proprietari nu poate fi decât un element de siguranță, în plus, pentru cetățeni, pentru administrator și pentru președinții asociațiilor de proprietari, în special atunci când aceștia mânuiesc aceste valori și se evită astfel riscul de a fi atacați”, a declarat vicepreședintele UAP Buzău, Constantin Ionescu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.