Podul de la Vadu Pașii ar putea fi reabilitat, în următorii cinci ani, de auroritățile locale din Buzău și Vadu Pașii. Primăria Buzău, Consiliul Județean și Primăria comunei Vadu Pașii fac astăzi un prim pas pentru înființarea unei asociații de dezvoltare intercomunitară care are ca principal scop reabilitarea podului rutier ce traversează râul Buzău în dreptul localității Vadu Pașii.
„Ne-am dat seama că Guvernul României nu mai are ce scurta din podul de la Vadu Pașii, așa cum a făcut cu cel de pe E 85 și am realizat că acest lucru l-am putea face în comun: Primăria Buzău, Consiliul Județean și Primăria Vadu Pașii în termen de 5 ani. Pentru aceasta, vrem să înființăm o asociație de dezvoltare intercomunitară pe care să o propunem luna viitoare și Consiliului Județean”, a declarat primarul astăzi Constantin Boșcodeală.
Valoarea investiției ar fi undeva la 6 milioane de euro iar asociația nou înființată își propune să atragă pentru realizare atât fonduri europene cât și bani de la Guvern.
În ultimii ani, deputatul Cezar Preda s-a bătut cu pumnul în piept că Guvernul condus de democrat-liberali va reabilita podul de la Vadu Pașii însă, nicodată nu au fost bani alocați pentru acest obiectiv. Mai mult, în vara anului 2009, ministrul Transporturilor din acea vreme, Radu Berceanu a venit la Buzău pentru a da asigurări că Guvernul va încerca să găseasca banii necesari pentru reabilitarea podului care ar scurta drumul navetiștilor de la Vadu Pașii cu aproape 20 de kilometri. Și la începutul acestui an, liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda a dat asigurări că în bugetul pe acest an au fost prinse sumele necesare demarării lucrărilor la podul respectiv însă afirmațiile sale au fost contrazise la vremea respectivă de actualul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.