Sindicaliştii din Sănătate sunt hotărâţi să reclame statul român la CEDO pentru tăierile salariale operate anul trecut. După ce în majoritatea cazurilor, instanţele româneşti nu le-au dat dreptate în procesele intentate din cauza diminuării salariilor, halatele albe s-au  decis să meargă mai departe, numai să li se facă dreptate. Sindicaliştii Sanitas susţin că în viitor, cel mai probabil, la începutul lui 2012, se vor adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, pentru că nu mai văd altă soluţie de rezolvare a acestei situaţii. Chiar dacă nu sunt prea încrezători în şansele de reuşită, sindicaliştii din Sănătate speră ca magistraţii străini să le dea dreptate.
„Sperăm ca la CEDO să se schimbe situaţia. S-a hotărât să nu se mai dea în judecată individual, pe judeţe, şi să facem o acţiune concentrată la nivel de federaţie. Nu suntem foarte optimişti pentru că în ţara noatră nu sunt respectate hotărârile judecătoreşti, aceste hotărâri se pot modifica uşor cu ordonanţe de Guvern. Suntem sceptici că vom avea câştig de cauză chiar şi cu un verdict pozitiv la CEDO”, a declarat liderul Sanitas Buzău, asistentul Mariana Munteanu.
În judeţul Buzău sunt peste o mie de asistenţi medicali cărora li s-au redus lefurile în octombrie 2010, majoritatea, circa 700, fiind angajaţi ai Spitalului Judeţean Buzău. Restul profesează în alte spitale din judeţ sau în cabinete ale medicilor.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.