scutaru
Parlamentul României este, la doi ani de la alegeri, mai sărac cu 28 de aleși. Este vorba despre 11 senatori și 17 deputați din care doi sunt din Buzău. Din totalul de 588 de parlamentari aleși în anul 2012, 28 și-au pierdut mandatele, fie pentru că au preluat alte funcţii publice, fie pentru că au fost condamnați, pentru că au fost declaraţi definitiv incompatibili, fie pentru că au murit. Dintre aceștia, doar 8 au fost înlocuiți, fiind votați la alegerile parţiale din 25 mai.

La Buzău, cei doi deputați care și-au pierdut mandatele sunt George Scutaru, fostul lider al PNL Buzău, și Gheorghe Coman, fostul președinte al filialei județene a Partidului Conservator.
Primul care și-a pierdut mandatul a fost ”deputatul auto”, Gheorghe Coman, care a fost prins în flagrant în timp ce lua o şpagă de aproximativ 3.000 de lei de la directorul adjunct al DSVSA Buzău pentru a-l menține în funcție. Coman a fost arestat și condamnat rapid la un an de închisoare cu executare, fiind ulterior eliberat condiţionat.
Celălalt deputat buzoian care a părăsit Parlamentul României este George Scutaru. Acesta a demisionat din Camera Deputaților, dar și din calitatea de membru al PNL pentru a prelua o funcție de consilier prezidențial, fiind în prezent consilier pe probleme de apărare al președintelui Klaus Iohannis.
Pentru înlocuirea acestora vor trebui organizate alegeri anticipate și asta deși Colegiul 5 acolo unde a fost ales deputatul Gheorghe Coman este reprezentat și de un alt deputat, respectiv social-democratul Marian Ghiveciu. Data la care vor fi organizate alegeri anticipate nu a fost stabilită de Guvern însă este așteptat ca alegerile să fie programate concomitent cu cele pentru ocuparea funcției de primar al comunei Cernătești, funcție vacantată odată cu condamnarea definitivă a primarului Valerică Șercăianu, pentru omor din culpă.
De asemenea, situații incerte sunt și la Consiliul Județean și Primăria Nehoiu unde aleșii pe funcții sunt cercetați de procurori pentru diverse fapte. Dacă instanța îi va condamna definitiv șa închisoare cu executare, cei doi aleși, respectiv Cristi Bîgiu și Florin Lungu, își vor pierde mandatele și vor trebui organizate alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.